Son dönemlerde Türkiye’de de oldukça popüler bir şekilde kullanılmaya başlanan Android TV için uygulama yüklemesi oldukça önemli. Android işletim sistemi üzerine kurulmuş olan Android TV farklı bir TV imkanı sunduğu gibi Google Chrome gibi popüler tarayıcıların da yüklenerek kullanılmasını sağlar. Çoğu zaman fabrika kurulumu ile cihazlarda hazır bir şekilde gelmeyen Google Chrome, kişilerin uygulama marketten indirmesi ile aktif hale gelebiliyor. Bu nedenle sizler de Google Chrome uygulamasını uygulama mağazasından indirerek kurabilirsiniz. Bu konuda başlangıç seviyesinde olan kişiler, aşağıda yer alan adımları takip edebilir.

Android TV’ye Google Chrome yükleme işlemleri

Özellikle mobil ya da bilgisayarlarda Google Chrome tarayıcısını kullanan kişiler, bilgilerine ulaşmak ve aynı tarayıcı deneyimini sürdürebilmek adına Android TV için tarayıcı seçimini Google Chrome’dan yana yapabilir. Bunun için aşağıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

İlk olarak Google Play mağazasını açın.  Daha sonrasında Google hesabınız ile oturum açmadıysanız Google hesabınızla oturum açın.  Sol tarafta yer alan arama bölümüne Chrome yazın ve arama yapın.

2019 01 20 16 19 42

Daha sonrasında sonuçlar arasında yer alacak Google Chrome bağlantısına tıklayın ve açılacak yeni ekranda yükleme bölümünü kullanarak yükleme işlemlerini başlatın. Kısa süre içerisinde cihaza yüklenecek olan Google Chrome kullanıma hazır hale gelecektir.

chrome

Bu şekilde kolay yükleme adımları ile Google Chrome’u yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pek çok farklı uygulama için de benzer bir şekilde Google Play uygulama mağazasından yararlanabilirsiniz. Google Chrome kurulumu sonrasında özellikle oturum açmanız halinde şifreleriniz, sık kullanılanlar gibi tüm tarayıcı bilgileriniz Android TV’ye aktarılacaktır. Chrome uygulaması esnek olduğu gibi bu tip ek özellikleri ile Android TV kullanımınızı da kolay hale getirecektir. 

Google, Android TV için Canlı Kanallar Uygulamasını Yayınladı 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Android TV’ye Google Chrome nasıl yüklenir?”

  • Recep bilmiş
    25 Aralık 2022 at 20:12

    Televizyonda Google yok