Qualcomm ve Trimble sayesinde Android cep telefonların konum hassasiyeti yakın zaman içerisinde daha da artacak. Bu durum kullanıcı tarafından gayet güzel gözüküyor. Qualcomm bünyesinde çalışan ve Trimble’ın RTX GNSS servisi ile beraber Android akıllı cep telefonların konum hassasiyeti bir metre seviyesinde kadar düşecek. 

Gelecek aylar içerisinde gerçek olacak olan bu gelişme, spesifik olarak Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 888 işlemcilere sahip Android amiral gemilerini ilgilendiriyor. Akıllı cep telefon üreticileri, servis sağlayıcıları ve aynı zamanda uygulama geliştiriciler, yeni altyapı ile beraber daha doğru bir konum bilgisi elde edebilecek ve bunun etkisi de pek çok uygulama özelinde kullanımı  deneyiminin artması olarak geri dönecek. Süreç içerisinde beş kat seviyesinde bir iyileştirmelerden söz ediliyor ve bu durum özellikle navigasyon uygulamaları için sevindirici bir haber olarak görünüyor. 

OPPO A16e resmi olarak tanıtıldı

Qualcomm, gelecekteki dönem içerisinde Android telefonların ses performanslarını daha da artıracak. Bunu S3 ve S5 donanımları gerçekleştirecek. Bluetooth bağlantılarını sınırlarını zorlayacak ve söz konusu bu kablosuz kulaklıklara 24-bit 96kHz ya da 16-bit CD kalitesinde kayıpsız ses aktarımını mümkün hale getirecek olan S3 ve S5 donanımları, aktarıldığı üzere özel bir oyun moduna da sahip olacak. Söz konusu bu oyun modu açıldığı zaman akıllı telefon ile kablosuz kulaklık arasında ses gecikmesi 68 ms seviyesine inecek. İlk olarak ise yılın ikinci yarısında sunulacak olan Xiaomi ve iQOO imzalı telefonlarda karşımıza çıkacak S3 ve S5, yeni ürünlerin aktif gürültü engelleme performansını da artıracak. Bu donanımlardan tam faydalanmak adına firmaların çapraz destek (Telefon + kulaklık) vermesi gerekecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir