Gerek ihtiyaç gerek zevk için Android akıllı cep telefonunuzun ekranını farklı bir Android akıllı cep telefon ile paylaşmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak mümkündür. İş hayatınızda ya da kişisel hayatınızda bu özellikten faydalanabilirsiniz. Gereken adımları takip ettiğiniz anda Android telefonunuzun ekranını başka bir Android telefon ile paylaşabilirsiniz. Bir arkadaşınızla, ailenizle ya da sunum yapmak için Android cihazınızın ekranını paylaşabilirsiniz. Yakınınıza akıllı cihazınızın ekranındaki bir görüntüyü paylaşmak için ya da herhangi bir şey göstermek istediğiniz gerekli adımları izleyerek ekran paylaşımı yapmanız mümkündür. Bunun yanı sıra aynı zamanda sunum yapmak istediğiniz akıllı cihazınızı bu konu hakkında daha verimli bir şekilde kullanmanız mümkündür.

Zaman zaman akıllı cep telefonunda bir sorun ile karşı karşıya gelen arkadaşınıza yardım etmek istediğiniz taktirde onun telefonunuza uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Bilgisayarlara uzaktan erişim gibi düşünün. Yardımcı bir uygulama sayesinde sizin izniniz olduğu sürece farklı bir kişi bilgisayarınızın ekranına erişim sağlayabilir. Tıpkı bunun gibi akıllı cep telefonlara da erişim sağlamak mümkündür. Akıllı cihazınızın ekranı paylaşmak için mevcut ayarlar yeterli olmuyor. Bu sebeple yardımcı uygulamaya ihtiyacınız vardır. 

Android telefonun ekranını başka Android cihazla paylaşmak

Android cep telefonunuzun ekranını farklı bir Android akıllı cihaz ile paylaşmanız mümkündür. Bunu başarmak için yardımcı uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bu uygulamalar Inkwire Screen Share +Assist uygulamasıdır. Yazımızın içerisinde bu uygulamalar ile Android cihazınızın ekranını farklı bir Android cihaz ile nasıl paylaşılacağının detaylarını inceleyeceğiz. Akıllı cihazlar geliştikçe uygulamalar da bu doğrultuda gelişim gösterdi. Akıllı cihazınıza fonksiyonel uygulamaları indirdiğiniz taktirde çeşitli işlemleri kolaylıkla halledebilir hale gelebilirsiniz. Burada belirtmek gereken bir konu varsa o da, uygulamanın paylaşım yapılacak her iki akıllı cihazda da bulunması gerektiğidir. Akıllı cihazınızı her zamankinden daha fonksiyonel hale getirmek isterseniz kesinlikle yardımcı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda ihtiyaçlarınız doğrultusunda akıllı cihazınızı verimli hale getirmeniz de mümkündür. Nerede olursanız olun kullanabileceğiniz yardımcı uygulamaların içeriklerinden tamamen sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

İlk olarak Google Play Store mağazasını ziyaret ederek yukarıdaki uygulamalardan birini her iki akıllı cihaza indirin. İndirdiğiniz uygulamanın arayüz kısmında ekranı paylaşmak isteyen kullanıcı Share, uzaktan bağlanmak isteyen kullanıcı ise Access olarak görülüyor. Bu her iki kısmı da doldurarak işlemlerinize devam etmeye hazır olun. Inkwire Screen Share, akıllı cihazınızdan ekran paylaşımı konusunda ve mikrofon bağlantısı için izin isteyecektir. Android cep telefonunuzun ekranını paylaşacak olan kullanıcının akıllı cihazındaki uygulamada bağlantı kurulmasını sağlayacak olan erişim kodu gelecek, bu kodun karşı tarafa verilmesi gerekiyor. Uzaktan bağlantı sağlayacak kişi bu kodu Access butonuna dokunduktan sonra karşısına gelen ekrana geçiş yapmalıdır. Erişim sağlandığında uzaktan bağlantı yapan kullanıcı bu arayüzle karşılaşıyor ve cihazı uzaktan yönetme işlemlerine başlayabiliyor. Bağlantı kurulan kişinin cihazında da böyle bir uyarı ekranı beliriyor. Görüldüğü gibi mikrofon etkinleştirilerek sesli sohbet yapılabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir