Play Store güvenlik önlemlerini almaya devam ediyordu fakat 2023 yılında bu önlemlerin daha çok faydalı ve daha iyi sonuçlar vereceğini Google haber ediyor.

Google, Play Store ve Android için ‘temel girişimlerini’ hedef gösterdi. Google’ın açıkladığı habere göre 2023 yılı içerisinde Android’i ‘özel bir mobil ekosistem’ yapabilmek için daha özveriyle çalıştığını belirtti. Özellikle bu sene Google Play‘in Veri güvenliği kısmında geliştirmeler yapılacak ve geliştiricilerin kullanıcı verilerini nasıl topladığı, paylaştığı ve koruduğu konusunda daha fazla netlik olacağını belirtiyor. Ayrıca, yeni bölüm silme uygulamaları hakkında daha fazla açıklık ve kontrol sağlamayı amaçlıyor.

Google

Play Store, planın uygulanabilirliği için devam etmeden önce inovasyon ve kullanıcı veri güvenliği arasında bir denge olmasını belirtti. Bu nedenle Google, veri politikalarını ve platformu bu tür fırsatları değerlendirerek nasıl geliştirebileceklerini tartışmaya başladı.

Google Play, çocukların ve ailelerin güvenliğini arttırmak için politikalarında güncellemeye başladı

Google, bu yılın Şubat ayı içerisinde geliştirici desteğini daha artırmak için ‘Play Geliştirici Topluluğu’nu başlattı. Şirket ayrıca doğrudan politika desteği sağlayan Google Play Geliştirici Yardım Hattı gibi pilot programlarını da büyütüyor. Google, “pilot uygulamayı 26 ülkede yaklaşık 60.000’e çıkardığını bildiriyor.

Google, aileler için Google Play Store’u geliştirerek anlaşabilir iyi uygulamaları rahatça bulabilmeleri ve çocuklarının güvenliğini korumak için politika yenilikleri yapmalarını sağladı. SDK tarafından, geliştiriciler hangi SDK’ların daha iyi ve daha güvenilir olduğunu anlamak ve karar vermek için yardım istiyorlardı. Bu nedenle Google Play, SDK sağlayıcılarının Play Console ve Android Studio aracılığıyla belirli SDK sürümleriyle ilgili önemli sorunlar konusunda geliştiricilere mesaj göndermelerine olanak sağlandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir