Telefonlarda yer alan uçak modu tüm WiFi, Hücresel Veri ve radyo sinyalleri ile beraber Bluetooth bağlantısını da kapatan bir kısayoldur. Bu özelliği sadece uçarken değil uçmadığınız zamanlarda bile dikkat dağıtıcı tüm bildirimleri engellemek için de aktif edebilirsiniz. Ancak bildirimleri engellemiş olduğunuz gibi internet bağlantınız olan mobil veriyi de kapatmış olacaksınız. Bizde sizlere bu içeriğimizde Wi-Fi bağlantısını uçak modunda bile açmak için yapabileceğiniz yöntemden bahsedeceğiz. Bazı durumlarda kablosuz ağ erişiminiz olmasa bile yine uçak modu ile aramaları devre dışı bırakabilir ve mobil internetinizi aktif edebilirisiniz. Gelin şimdi Android telefonlarda uçak modunda mobil veri nasıl kullanılır bakalım.

Uçak modunda mobil veri nasıl açılır?

1 1 22
  • Telefon uçak modundayken mobil veriyi açmak
  • Hızlı ayarlar bölümünden uçak modunu açın ve mobil veriyi de açık tutun.
  • Telefon uygulamasını açarak *#*#4636#*#* USSD kodunu çevirin ve karşınıza bir menü gelecektir.
  • Buradan Telefon Bilgileri’ni seçin ve tercih edilen ağ türü olarak “Preferred network” seçeneklerini ayarlayın.
  • “Mobil Radyo Gücü” (Mobile Radio Power) bölümü açtıktan sonra telefonunuz teknik olarak uçak modunda iken bile mobil veri kullanımına izin verecektir.

Bu adımları kolay bir şekilde uygulayarak 3G/4G/5G’yi uçak modunda bile aktif halde tutabilirsiniz. Ancak söz konusu bu USSD kodunun Samsung telefonlarda çalışmadığını belirtelim. Diğer yandan uçuş esnasında uçak moduna almak ile beraber mobil veriyi de kapatarak yetkililerin söylemiş olduklarını dinlemekte fayda olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir