Neredeyse her akıllı telefon modelinde hotspot özelliği bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar telefonlarında tıpkı bir modem gibi internet paylaşım özelliğine sahip oluyorlar. Bu sayede kullanıcılar mobil verilerini Wifi bağlantısına açarak arkadaşlarının ve başka cihazların o mobil veriye bağlantı gerçekleştirmesine imkan tanıyorlar. Ancak Android’de hotspot özelliğiniz çalışmıyor veya çeşitli hatalar veriyor ise yapmanız gereken bazı çözüm adımlarına bakacağız. Eğer cihazınızın bir donanım parçasında sıkıntı yok ise Android Hotspot çalışmaması durumunda yapabileceğiniz çözüm yollarına geçelim.

Android Hotspot’un çalışmama sorunu

11 1578672185

Pil tasarruf modunu devre dışı bırakın

Cihazınızı pil tasarruf moduna aldığınız zaman arka planda çalışan uygulamalar sistem tarafından otomatik olarak durdurulur. Bu durum daha uzun süreli kullanım imkanını ortaya çıkartsa da, Android telefonlarda hotspot özelliğinin tam kapasiteli bir şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bu kapsamda bağlantı sorunları ve hotspot’un çalışmama gibi durumları ortaya çıkabilir.

Verilerinizi kontrol edin

Veri bağlantınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bu noktada 3G/4G veya Wifi bağlantılarınız devre dışı veya internet bağlantınız yok ise bu kapsamda hotspot özelliğiniz de aktif olmayacaktır.

Android güncellemelerini yapın

Telefonunuza gelmiş olan bir yazılım güncellemesi var ise yapmayı ihmal etmeyin. Bazı güncellemeler cihazlarda yaşanan bu tarz ufak sorunları giderecektir. Bu kapsamda güncelleme ile durumun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Fabrika ayarlarına döndürme

Android hotspot özelliğiniz çalışmıyor ise sistem sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ancak telefonunuzdaki tüm ayar ve dosyalarınızın bu işlem ile silineceğini hatırlatalım. Gerekli dosya ve verilerinizi yedekledikten sonra, cihazı fabrika ayarlarına döndürerek, telefonu temiz haline çevirebilirsiniz.

Yüklü uygulamalarınızı kontrol edin

Android sisteminizde sorunlu olan bir uygulama bağlantılarınızın sorunlu çalışmasına sebep olabilir. Yüklemiş olduğunuz uygulamalarda tespit ettiğiniz sorunlar var ise uygulamayı silmeyi deneyebilirsiniz. Bu kapsamda fabrika ayarlarına döndürme işlemi sonrasında yüklü olan uygulamalarınıza göz atmanız işinize yarayacaktır.

Teknik servise başvuru

Tüm yapmış olduğunuz yazılımsal çözüm denemeleriniz hotspot özelliğinin geri çalışmasına ve sorunların giderilmesine yardımcı olmadıysa, sorun telefonunuzda donanımsal olabilir. Bu kapsamda bir teknik servise veya cihazınız garanti kapsamında ise markanıza göndermek sorun tespiti için en iyi hamle olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir