Android işletim sisteminde kullanıcıları arama kaydetme konusunda Google Play üzerinden indirerek kullanabileceği pek çok farklı seçenek bulunuyor. Ancak Google tarafından yapılan yeni değişikliler sonrasında arama kaydı uygulamaları için yeni bir dönem başlıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre 11 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeler sonrası pek çok uygulama kullanım dışı kalacak.

Google, Erişilebilirlik API’si üzerinde yapacağı değişiklikler sonrasında bu uygulamaların çalışmak için izin alamamasını sağlayacak. Böylece uygulama markette büyük bir popülerliği bulunan TrueCaller, Automatic Call Recorder, Cube ACR gibi uygulamalar çalışamayacak. Ancak, Android telefonunuzun varsayılan olarak yüklü arama kaydetme özelliği bulunuyorsa kullanıcılar bu özelliği kullanarak aramalarını kaydedebilecek.

Arama kaydı kullananlara kötü haber!

Google tarafından düzenlenen web seminerinde konuyla ilgili olarak, “Uygulama telefondaki varsayılan ve önceden yüklenmişse, ses kayıtlarına erişmek için erişilebilirlik özelliğine ihtiyacı olmayacaktır. Bu nedenle bu tür uygulamalar ihlal yaratmayacaktır” dedi. Ancak bu özellik çok sınırlı modellerde bulunuyor. 2022 yılı itibariyle, Google Pixel ve Xiaomi telefonlarda arama kaydetme özelliği bulunuyor. Bu modeller dışında ise Android işletim sistemine sahip modellerde varsayılan, ön yüklü olarak bir uygulama bulunmuyor.

 Mevcut düzenleme sadece kullanıcıları değil, uygulama markette mevcut amaca hizmet eden uygulama geliştirileceği de etkileyecek. TrueCaller, Automatic Call Recorder, Cube ACR gibi pek çok uygulama, yeni dönemde kullanım dışı kalacağı için uygulama geliştiricilerine gelir getirmeyecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir