Akıllı telefonlar her yıl gelişerek gerek kamera, gerekse performans tarafında iyileştirilmeye devam ediyor. Ancak kullanıcıların pil problemleri sürmeye devam ediyor. Bu noktada Android akıllı telefonlarda pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz bazı adımlar bulunuyor. Özellikle pazara baktığımız zaman orta seviye akıllı telefonlar tarafında yüksek mAh değerlerine sahip cihazların yaygınlaşmaya devam ettiğini görüyoruz. Üretici şirketler amiral gemisi seviyesi modeller yerine daha çok orta seviye akıllı telefonlarda büyük batarya kullanmayı tercih ediyorlar. Android pilinizi şarj etmenin en iyi yolu neler gelin bakalım. 

Android telefon en iyi nasıl şarj edilmeli?

1 1596901847

Android akıllı telefonlarda pil hafızasını silmek için tamamen deşarj etmeniz ve yeniden şarj etmeniz gerektiği durumu aslında yalan bir durum diyebiliriz. Bu noktada kurşun asitli hücrelerden kalan bir efsane olduğunu söyleyelim. Kısmi şarjın, litum-iyon piller için iyi bir durum olduğunu ve olumlu faydalara sahip olduğunu söyleyelim. Düşük voltaj pilin ömrü için iyidir ve kapasitede büyük düşüşler yaşanmasının gecikmesini sağlar. Şarj döngüsünün ise sayısını arttırır. Battery University’ye göre ise hücre voltajındaki her 0.1V düşüş batarya ömrünü iki katına çıkarıyor. Bu sebeple telefonunuzu yüzde 30 ile 80 aralığında şarj etmek voltajı düşük tutar ve pil ömrünü uzatır.

Küçük ve düzenli şarjlar

22 1596901899

Kısa ama düzenli şarjlar Li-iyon piller için uzun şarj sürelerinden daha iyidir. Her şarj arasında pilinizi sadece yarısını kullandığınızda pil ömrünüz noktasında uzun vadede bir iyileşme olacaktır. Bunu maksimum %80 şarj ile yaptığınız zaman daha iyi olacaktır. Bu noktada cihazı %100 seviyesinde uzun şarjlarda bırakmamanızı öneririz.

Boşta şarjlar gerçekleştirmeyin

Telefonu yatmadan gece şarja bırakmak sıkça yapılan durumlardan birisidir. Ancak dolu bir pili sürekli şarj etmek metalik lityumun kaplanmasına sebep olarak uzun süreli pil dengesini azaltır ve sistem genelinde arızalara ve yeniden başlatmalara sebep olabilir.

Android en iyi şarj etme yöntemleri

  • Tam döngü olan sıfırdan 100 seviyesine olan sistemden vazgeçin. Kısmi şarjlar ile telefonunuzu daha düzenli olarak doldurun.
  • Bataryayı yüzde 80 oranında şarj etmek, yüzde 100’e kadar etmekten daha iyidir. AvvuBattery uygulaması da otomatik olarak %80 sunar.
  • Hızlı şarj teknolojilerini daha az kullanın.
  • Telefonunuzu şarj ederken kılıfta tutmayın ve sıcak yerlerden uzak tutun.
  • Düşük pil voltajını korumak uzun süreli durumlarda kapasitesinin uzamasına yardım edecektir. Bu yapacağınız yöntemleri gerçekleştirerek Android cihazınızda daha sağlıklı ve iyi bir şarj deneyimi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir