Zaman zaman Android akıllı cihazlarda IP adresinin alınamaması sorun çıkarıyor olabilir. Bu gibi bir sorun ile karşılaştığınızda yazımızdan faydalanabilir ve size sunulan seçeneklerden faydalanabilirsiniz. Bahsedeceğimiz seçenekleri sırası ile uygulayarak yaşanan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Android cihazlarda IP adresi sorunu nasıl çözülür?

– Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin

Cihazınızı yeniden başlatmak akıllı cihazınızın ön belleğini, ayarlarını, hafızayı ve cep telefonunuzun işletim sistemini geçici olarak temizleyerek daha iyi bir kullanım sunacak. Cihazınızın herhangi bir konuda çalışma sorunu yaşıyorsa, yeniden başlatmak ilk adımınız olacak. Bu yöntem ile beraber kaç hatanın giderildiğini öğrenmek son derece şaşırtıcı olacak. İlk olarak cihazınızın yeniden başlatılması ve WİFİ’ye yeniden bağlanmak yeterli olacak.  

– Yönlendiricinizi yeniden başlatın

Cep telefonunuzu yeniden başlatmak sorunu ortadan kaldırmaya yetmediyse, yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.  DHCP’yi yönettiğiniz için, bunun yapılıyor olması doğru bir adım olacak. Modem, ISP olsun ya da olmasın bu yöntemi gözden geçirmek doğru bir adım olarak değerlendiriliyor. 

– Ağı unutun

IP bulamama sorunu yaşadığınız anda ağı unut yöntemini de kullanabilirsiniz. Akıllı cihazınızdan bir ağı unut komutu verdiğiniz anda, cihazınız o ağı tekrar arar ve yeniden doğrulamak üzere bağlantı sağlanır. Android akıllı cihazınızın IP adresini tekrar bulmasını isterseniz bu yöntem kullanışlı bir yöntem olarak görülüyor. Bunu yapmak için;

– Cihazınızda WiFi’yi etkinleştirin.

– Ağ adı görünene kadar aşağı kaydırın.

– Ağ adını basılı tutun.

– Unut seçeneğini seçin.

– Mobil ağları bir kez daha taramanız ve ağ şifrenizi girmeniz gerekecek. “IP adresi alınamadı” hatası muhtemelen geçmişte kalacak.

– IP adresi aralığını kontrol edin

Normal şartlarda, bir modem üzerinden ağınızın yönetimine atanan 100 adres IP aralığına sahip olur. Bazı modemler bundan daha az adrese sahip olur ve kalabalık olan evlerde bu sorun ile karşı karşıya gelinebilir. Zaman zaman IP adresi bu gibi durumlarda sorun yaşatır. 

– Modemin arayüzüne bilgisayarınızdaki tarayıcıdan giriş yapın.

– IP adresi bilgilerinin yönetildiği sayfayı seçin. Genelde IP adresini çağrıştıran bir başlık kullanılır.

– Maksimum IP adresi sayısında sınır varsa kaldırın.

Kullanıcı sayısı ya da IP adresi sayısı kutusunda seçilebilir bir sayı olarak belirlenmelidir. Bu sayıyı istediğiniz kadar genişletebilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerin geçerli olması için kaydettiğinizden emin olmanız gerekiyor. Daha sonra akıllı cihazınızı kullanmayı yeniden deneyebilirsiniz. Cep telefonunuzu kendi yönlendirmeleriniz doğrultusunda kullanmanız mümkündür. Burada önemli olan size sunulan seçeneklerin farkında olmak ve bu seçenekleri ne doğrultuda genişleterek değiştirebileceğinizdir. Kullanımınızı geliştirmek için sizde bazı değişiklikler yapmalısınız. Her bir işlemi yapmak için akıllı cihazınızın özelliklerine odaklanın. IP adresi alınamadı çözümünü ortadan kaldırmak için sunulan çözüm önerilerini bu şekilde listeledik. Bu çözümleri gözden geçirin ve her birini tek tek uygulayarak yaşadığınız sorunları ortadan kaldırmaya odaklanın. IP adresi alınamadı sorunu ve çözümü bu yazımızda size sunuluyor. Yazımızdan faydalanarak yaşadığınız bu sorunları ortadan kaldırmanız mümkündür. Tek tek her birini deneyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir