Ne kadar çok akıllı telefon kullanırsanız, işletmelerden ve dolandırıcılardan soğuk aramalar alma olasılığınız o kadar artar, bu da can sıkıcı ve elverişsiz olabilir. Ve listemiz büyüdükçe, bilinmeyen bir arayandan meşru bir arama alma şansımız giderek küçülüyor. Neyse ki, Android telefonunuzda korkunç bilinmeyen arayanları engellemenin kolay bir yolu var. Bu eğitim size kolay bir yol gösterecektir. Tüm Android akıllı telefonlarda çalışır ve bilinmeyen numaralardan gelen metin mesajlarını da engeller (bu özellik yalnızca Android 4.3 ve önceki sürümlerde çalışmasına rağmen).

Mr Number’ı İndirin

Çoğu Android telefonda yerleşik olarak arama engelleme işlevi bulunmaz. Öyleyse, Play Store’dan ücretsiz Mr Number uygulamasını indirin.

Uygulamayı açın ve başlaması için birkaç saniye bekleyin. Numaranızı ve ülkenizi onaylamanız istenecek, ancak isterseniz bunu atlayabilirsiniz. Numara çevirme özelliğini kullanmak için bunu yapmanız gerekir. Şimdi, son alınan tüm aramaların ve metinlerin bir listesini görmelisiniz. Arayan kişi listenizdeyse adınızı ve (varsa) fotoğrafınızı görürsünüz. Aksi takdirde, yalnızca numara görüntülenecektir.

Telefon numarası

Girişlerden birine dokunun. Bilinmeyen bir numara olarak işaretlenmişse, kimin aradığını bulmak için web’de arama yapmak için Numarayı Bul’a dokunun. Uygulama içi satın alımlarla ayda 20’den fazla ücretsiz arama alabilirsiniz. Ayrıca, metin göndermek veya doğrudan numaraya arama yapmak için ekranın sağ alt kısmındaki simgeleri de kullanabilirsiniz.

Blok numarası

Bir numarayı engellemek için ekranın sol alt köşesindeki engelle simgesine tıklayın. Açılan pencerede bu numaradan arandığınızda otomatik olarak kapatmak mı yoksa telesekreterinize mi göndermek istediğinizi seçin. Bu bir spam arayan ise, numarayı spam gönderen Bay Numara veritabanına ekleyecekse lütfen Spam olarak işaretle’ye tıklayın ve arayan şirket gibi gerektiği gibi yorumlar ekleyin. Bitirmek için Bitir’e tıklayın.

Engeli kaldır

Bir numaranın engellemesini kaldırmak için uygulama ana ekranının sağ üst köşesindeki kilit listesi simgesine dokunun. “Kapat” ve “Sesli mesaj” sekmelerinde, engellenen tüm numaraların bir listesini görebilirsiniz. Kilidi açmak için herhangi birinin yanındaki X’e basın.

Tüm bilinmeyen numaraları engelle

Ayrıca tüm bilinmeyen arayanları engelleyebilirsiniz. Uygulamanın ana ekranından engelleme listesi simgesine dokunun. Sesli Posta sekmesine gidin ve Birini sesli postaya gönder’e dokunun. Listelenen seçeneklerden, kişinizde olmayan tüm numaraları seçin. Bu, kişilerinizden gelen aramaların her zamanki gibi devam edeceği ve diğer herkesin doğrudan sesli mesajınıza yönlendirileceği anlamına gelir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir