Android işletim sistemli akıllı telefonunuzu Google Pixel arayüzü ile kullanabilirsiniz. Herhangi bir marka yada model olmaksızın, Google Pixel Launcher sayesinde arayüzünü Google Pixel cihazı gibi kullanabilirsiniz. Bu içeriğimizde ise Google Pixel Launcher nasıl indirilir ve nasıl kurulur bu soruların cevabına bakacağız. Google’ın sahip olduğu Google Pixel akıllı telefon modelleri ülkemizde yer almıyor. Telefonu ülkemiz kullanıcıları kullanamazken, arayüz tarafında ise bir Launcher uygulaması ile sorun çözülebiliyor. Google bu noktada resmi olarak Google Pixel Launcher başlatıcısını Google Play Store’da sunuyor. Bu sayede Android cihazlarınızdan uygulamayı indirerek Google Pixel arayüzünü kullanabilirsiniz.

Google Pixel Launcher, uzun bir süredir sadece APK olarak yer alıyordu. Ancak bir süredir Google Play Store’da resmi olarak indirilebiliyor. Söz konusu bu başlatıcıyı indirdikten sonra varsayılan olarak ayarlamak yeterli olacaktır. Daha sonra Google Pixel arayüzünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Pixel Launcher detayları

2 1629444363

Tüm Android akıllı telefonlar bir başlatıcı ile gelir. Bu noktada Google Now başlatıcısı yaygın olurken, her markanın kendisine özgü başlatıcısı olabilir. Bunlardan birisi olan Google Pixel ise Pixel Launcher ile Pixel XL modellerine geliştirilen bir başlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Başlatıcı bir arayüz sunar ve özellikler ile kullanıcıların arayüzünü özelleştirmesine olanak tanır.

Google Pixel Launcher nasıl kurulur?

  • İlk olarak Google Play Store’dan Launcher başlatıcısını indirin.
  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Uygulamalar sayfasına gelin.
  • Tekrardan ayarlara dokunun.
  • Home App seçeneğine basın.
  • Başlatıcı olarak Google Pixel Launcher’ı seçin.
  • Cihazı tekrardan başlatın ve işlem tamamlanmış olacaktır.

Android arayüzünü Google Pixel olarak kullanmak için yapacağınız bu adımlar yeterli olacaktır. Ancak yeni nesil Android telefonlardan kullanıyorsanız, Google Pixel Launcher zaten yüklü olarak gelecek ve yüklemenize gerek kalmayacaktır. Google Play Store’da yer alan benzeri Launcher uygulamalarını aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir