Android Messages son zamanlarda  adının duyuran bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamanın cep telefonları için Google tarafından geliştirildiğini belirtelim. Bu uygulamanın şimdi ise masaüstü wep sürümü yayınlandı. Bu sayede Mac ve Windows bilgisayarlardan gelen sms mesajlara yanıt verebileceksiniz. Uygulama aslında 2 ay önce duyurulmuştu. Birçok kullanıcı tarafından merak edilen ve kullanılmak istenen uygulamanın sürümü geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı.

Uygulama şuan birçok ülkede kullanıma açıldı ve kullanımı başlanmış durumda. Belirtmek gerekir ki henüz test aşaması ve kademeli kademeli bir ilerleme söz konusu değil. Uygulamanın sağladığı bir diğer fayda ise telefonunuza gelen mesajları rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Uygulama metin gönderme ve GIF gönderme yapabiliyor. Zamanla Android Messages uygulamasının gelişmesi beklenenler arasında yerini alıyor.

Android cep telefonlarında uygulamayı kullanmak için yapabileceğiniz işlemleri ilk etapta Google Play Store’den Android Messages’i indirmek.

İkinci etapta ise Android Messages kullanmanız için bilgisayarınızdan “messages android.com” adresine tarayıcınızdan giriyorsunuz. Android telefonunuzdan ise uygulamayı açıp 3 noktaya tıklayınız. Sonrasında “wep için mesajlar” seçeneğine tıklayın. Sonra da bilgisayardaki adreste bulunan QR  kodunu okutarak kullanıma açmış olursunuz. Ekranınıza daha sonraları mesajlar uygulamasında fotoğraf çekme veya video kaydetme gibi bildirimler geliyor olup, alt kutucuklarda izin ver veya reddet seçeneklerini de görüyorsunuz. Uygulamanın olumlu yanıtlar aldığını görüyoruz. İlerleyen günlerde her ülke de ve ülkemizde kullanım sayısı arttıkça uygulamanın bünyesine yeni özellikler ekleyerek, gelişim göstereceği tahmin ediliyor. Uygulamada güvenilir kısa mesaj alışverişi ile istediğiniz yerden istediğiniz kişi ile mesajlaşın. Uygulama üzerinden grup mesajları, fotoğraf, video, ve sesli mesajlar gönderebilmenize imkan sağlanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir