Android cihaz sahiplerine özel önemli bir yenilik geliyor. Google, Android işletim sisteminde pil sağlığı bilgilerini kullanıcılarına sunmak için kollarını sıvadı. Android uzmanı Mishaal Rahman’ın Android Authority için yazdığı makaleye göre, Android kullanıcılarının artık pil sağlıklarını kolayca kontrol edebilmeleri mümkün hale gelecek.

Sadece iPhone kullanıcılarının erişebildiği bir özellik olan pil sağlığı istatistikleri, Android kullanıcıları için şu ana kadar özel komut kodları kullanılarak veya üçüncü parti uygulamalar sayesinde erişilebilen bir bilgiydi. Fakat bu ayın Pixel Özellik Güncellemesi ile yeni pil bilgileri artık android kullanıcılarına sunuldu. Bu bilgiler arasında pilin şarj döngüsü sayısı ve üretim tarihi gibi veriler yer alıyor.

Android 14’te pil sağlığı sayfası

Android 14’te pil sağlığı sayfası

Rahman tarafından belirtildiği üzere Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesi ile gizli bir “pil sağlığı” sayfası eklendi. Bu sayfa şu anlık gerçek bir pil sağlığı göstergesine sahip olmasa da, kod incelemeleri, pilin yeni olduğu zamana kıyas ile şu an ne kadar şarj tutabildiğine dair tahmini bir yüzde gösterebileceğine işaret ediyor.

Rahman, pilin algılanamadığını veya azalan pil kapasitesini gösteren simgeler de bulmuş. Ayrıca, Ayarlar uygulamasının pil sağlığı ile ilgili herhangi bir güncelleme olduğunda ise kullanıcılara “ipuçları” göndereceğini belirtiyor.

Android kullanıcıları için önemli bir adım

Pil sağlığı göstergesi iPhone kullanıcıları için temel bir özellik olsa da Android cihaz sahipleri için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kendin yap tamir klavuzlarının ve orijinal tamir parçalarının (piller dahil) giderek daha yaygın hale geldiği bir dönemde, bu bilginin standart Ayarlar uygulaması üzerinden ulaşılabilir olması büyük bir kolaylık sağlayacak.

Android 14 güncellemesi ile sunulacak olan bu yeni özellik, kullanıcıların cihazlarının pil sağlığını daha iyi yönetmelerine ve anlamalarına olanak sağlayacak. Pil sağlığı göstergesi, cihazların performansını optimize etme ve kullanım ömrünü uzatma konusunda önemli bir gelişme olacak. Android kullanıcıları, artık pil sağlıklarını doğrudan cihaz ayarlarından kontrol edebilecekler, bu sayede günlük kullanımda büyük bir rahatlığa sahip olacaklar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir