Android telefonlarda kayıtlı olan Wi-Fi şifrelerini öğrenmek adına farklı yöntemler mevcut. İşte Android kayıtlı WiFi şifresi öğrenme yolları

Android işletim sistemlerinde bir ağa bağlandığında bu ağ kayıt altına alınır ve şifre gibi detaylar da bu kayıtta saklanır. Bu bakımdan telefondaki bu bilgileri kullanarak unuttuğunuz ya da başka birisine söylemek istediğiniz WiFi şifresini kolayca öğrenebilirsiniz.

Android WiFi şifre öğrenme yolu

Bu tip durumlar için çeşitli uygulamalar kullanabilirsiniz. Güvenilir uygulamalar aracılığı ile WiFi şifresini öğrenmeniz mümkün. Bu uygulamaların yanı sıra ES File Explorer adı verilen zararsız uygulama ile Android işletim sisteminde hem WiFi şifresini öğrenebilir hem de gelişmiş özelliklere sahip bir dosya yöneticisi kullanabilirsiniz. Uygulama kurulumu tamamlandıktan sonra aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir.

Sistem Klasörü (System Folder) > Cihaz Klasörü (Device Folder) >Veri (Data)

Bu alana erişim sağlandıktan sonra Misc ismindeki klasörü bularak buradaki WiFi seçeneğini takip edin. Buraya kadar gelmeyi başaran kullanıcılar için son adım ise açılan yeni ekranda “wpa_supplicant.conf” adlı klasöre ulaşmak. Burada yer alan bilgilerde kayıtlı tüm WiFi şifrelerine erişebilmek mümkün.

es 1542199359

Android kayıtlı WiFi şifresi görüntüleme

Dosya yöneticisi yerine alternatif arayanlar için WiFi Key Recovery adı verilen uygulama büyük kolaylık sağlıyor. Bu uygulama için kurulum sonrasına gerekli izinlerin verilmesi halinde kayıtlı WiFi şifreleri uygulamaları tarafından otomatik olarak gösteriliyor. Böylece kişilerin şifreleri öğrenmesi ilgili program ile çok daha kolay. Bu uygulama rootlu cihazlarda desteklendiği gibi root’suz bir şekilde işlem yapmak isteyenlerin diğer yöntemi denemesi gerekiyor. Bu durumda telefonun geliştirici seçeneklerinin açık olması gerekiyor. Ayarlar>Geliştirici seçenekleri>USB hata ayıklama adıma kadar giderek bu seçeneği aktif hale getirin.

Bu işlemlerin ardından ADB sürücülerini indirerek kurun ve telefonla bilgisayar bağlantısı kurarak telefonda adb services komutunu girin. Ardından adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf c:/wpa_supplicant.conf komutunu girin. Daha sonrasında notepad ile Android telefondaki tüm WiFi şifrelerini kolayca görüntüleyebilirsiniz.

wifi key recovery 1542199394

Not: Uygulama kullanımlarında cihazın rootlu olması gerekmektedir. Root konusunda detaylı bilginiz  yoksa öncelikli olarak bu konuda yeterli bilgi almanız gerekir. 

Wifi şifre değiştirme yöntemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir