iA Writer, uzun zamandır iOS cihazları için en popüler yazma uygulamalarından biri olmuştur. Uygulama, yazdığınız kelimelere odaklanmanızı ve başka bir şeye odaklanmamanızı sağlayan basit, dikkat dağıtmayan bir arayüz sağlar. Sık sık, iOS’ta Android’in sahip olmadığı en iyi uygulama örneklerinden biri olarak belirtilir, ancak çok uzun sürmez. iA Writer Android’e geliyor ve şu anda beta testinde.

Minimal iA Writer arayüzü

Aslında iA Writer ile konuşacak pek bir şey yok ve mesele de bu. Markdown için temel desteğin ötesinde biçimlendirme araç çubuğu ve biçimlendirme seçeneği olmayan bir yazma uygulamasıdır (başlıklar ve alt başlıklar, listeler ve bağlantılar vb. eklemek için kullanabilirsiniz). Yazı tipleriyle uğraşmazsınız. Uygulama maksimum netlik için tek aralıklı bir yazı tipi kullanır veya dosya biçimleri, belgeleriniz düz metin olarak kaydedilir. iA Writer’ın tek amacı, uygulamayı açıp yazmaya başlamanızdır. Arayüz son derece minimaldir, ancak bunu bile çok dikkat dağıtıcı bulursanız, Odak Moduna geçebilirsiniz. Bu, imleci sayfanın ortasında tutar ve yazdığınız cümle dışındaki tüm metni griye çevirir, böylece yalnızca parmaklarınızdan gelen kelimelere konsantre olursunuz.

Sadelik, uygulamanın kullanımını da çok kolaylaştırır. Çekirdek kullanıcı arayüzü, Android ve iOS’un hafif bir karışımıdır: Ana görünüm, yeni bir belge oluşturmak için kullanılan kayan bir eylem düğmesiyle Malzemeden ilham almıştır, ancak uygulama, ekranlar arasında hareket etmek için ileri ve geri kaydırmayı da kullanır. Tüm dosyalarınız yerel olarak veya Dropbox hesabınızda depolanır ve bu da uygulamayı cihazlar ve hatta platformlar arasında kullanmanıza yardımcı olur. Ve bununla ilgili. iA Writer’ın sadeliğinde belirli bir sihir var. Sizi yazmaya davet eden ve tuhaf bir şekilde bağımlılık yapan niteliklere sahip bir uygulama. Yaşamak için yazıyorsanız, kafanızdaki fikirleri boş bir sayfaya aktarmanıza yardımcı olması için idealdir. Bir süredir iPad’de kullanmaktan keyif alıyoruz ve uygulamanın Android’e geçerken gücünden hiçbir şey kaybetmediği açık. iA Writer, piyasaya çıktığında 4,99 ABD doları fiyatla ücretli bir uygulama olacak. Ucuz değil ve umarız Android kullanıcıları iOS kullanıcıları kadar bu fiyat noktasında alıcı olur – ağırlıklı olarak profesyonel kullanım için bir uygulama olarak, bunun adil bir fiyattan daha fazlası olduğunu düşünüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir