Android geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizlidir. Bu bir tüketici işlevi değil, bu nedenle Google, kullanmak zorunda kalmadıkça insanların orada olduklarını bilmemelerinin şüphesiz daha iyi olduğuna karar verdi. Ancak, geliştirici olmayanlar için faydalı olacak bazı özellikler var. Bu eğitici yazıda, Android’de geliştirici seçeneklerini nasıl açıp kapatacağınızı ve bununla yapabileceğiniz bazı harika şeyleri göstereceğiz.

Geliştirici seçeneklerini etkinleştir

Ayarlar> Cihaz Bilgileri’ne gidin. Yapı numarasını bulmak için ekranın en altına gidin. Buna arka arkaya 7 kez dokunun. Ardından, geliştirici olduğunuzu bildiren bir mesaj görürsünüz.

Geri düğmesine bastığınızda, Telefon Hakkında’nın hemen üstünde geliştirici seçenekleri görünecektir. Dokunun, ardından seçenekleri açmak için ekranın üst kısmındaki kaydırıcıya basın.

Geliştirici Seçeneklerini Kapatma

Geliştirici Seçeneklerini geçici olarak kapatmak istiyorsanız, Geliştirici Seçenekleri ekranında bunları Kapalı olarak ayarlayabilirsiniz. Seçeneği tamamen gizlemek için Ayarlar> Uygulamalar’a gidin ve Tüm Uygulamalar sekmesine kaydırın. Ayarlar’ı bulana kadar aşağı kaydırın, ardından üzerine dokunun. Şimdi Verileri Temizle üzerine dokunun. İstendiğinde onaylayın ve Geliştirici Seçenekleri tekrar kaybolacaktır. Bu, ayarlarda yaptığınız diğer değişiklikleri etkilemez.

Android geliştirici seçenekleriyle yapabileceğiniz 4 şey

İşlem istatistiklerini görüntüleyin

İşlem istatistikleri, hangi uygulamaları çalıştırdığınızı ve kullandıkları ve kullandıkları bellek miktarını gösterir. Android’in kendisi bunlara “merak istatistikleri” diyor, bu doğru, ancak bir uygulamanın beklediğinizden daha fazla kaynak kullandığından şüpheleniyorsanız da yararlıdırlar.

Usb hata ayıklamasını etkinleştir

Cihazınızın bilgisayarınıza USB üzerinden bağlanmasını gerektiren çoğu Android modu için USB hata ayıklamasını etkinleştirmeniz gerekir.

Animasyon hızını değiştir

Animasyonlar, uygulamaları açtığınızda ve ekranlar arasında hareket ettiğinizde gördüğünüz geçişlerdir. Hepsini 0,5’e düşürmek, cihazınızın algılanan hızını önemli ölçüde etkiler; aslında daha hızlı olmayacak, ama böyle görünecek.

Arka plan uygulamalarını kısıtla

Cihazınızın arka planında çalışan uygulama sayısını yalnızca sınırlı durumlarda kullanmak üzere sınırlayabilirsiniz. Hiçbiri olarak ayarlamak, tüm kaynakların ön plan uygulamanıza sağlanacağı anlamına gelir, ancak sonuç, çoklu görevin çok daha yavaş olacağıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir