Android cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası nedir, neden, nasıl çözülür? Bu soruların cevabını merak eden kullanıcılar için detaylı bir rehber hazırladık.

Android cihazınız bu sürümle uyumlu değil, bunun nesi var, neden, nasıl düzeltilir? Bu, birçok kullanıcının zaman zaman karşılaştığı sorunlardan biridir. Çok can sıkıcı bir sorun olan uyumluluk hatalarını düzeltmenin birkaç yolu vardır.

Android 11 beta nasıl indirilir?

Google Play Store’dan bir akıllı telefon uygulamasını indirmeye çalışırken bazen bir hata oluyor. Çoğu kullanıcının karşılaştığı bir uyumluluk hatasıyla karşılaşmış olabilirsiniz.

Bu hatayla karşılaşıyorsanız uyumluluk sorununu, akıllı telefonunuzda bu hatanın neden oluştuğunu ve sorunun çözümü için kullanılacak yöntemleri merak ediyor olabilirsiniz.

Cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası nedir?

Uyumluluk Hatası Resmi App Store’dan bir uygulama indirirken karşılaştığınız bir sorun. Bu hata, belirtilen uygulamayı cihazınıza indirmenizi engeller. Bu nedenle, uygulama indirilemez veya kullanılamaz.

Bazen Android akıllı telefonların bazı uygulamalarında ortaya çıkan bu hatanın ortaya çıkmasında birkaç faktör yardımcı olabilir. Sorunun kaynağı ne olursa olsun uygulayabileceğiniz birçok çözüm var.

Cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası neden kaynaklanır?

  • Telefonunuzda daha eski bir Android sürümü olabilir.
  • Cihazınızın donanımı programla uyumlu olmayabilir.
  • Play Store’da bir önbellek veri sorunu olabilir.

1 – Telefonunuzda daha eski bir Android sürümü olabilir

Her uygulama yalnızca belirli bir Android sürümünü destekler. Ve desteklenen sürümler genellikle çok eski değildir. Dolayısıyla bahsedilen sorunla karşılaşmanızın en önemli nedeni, cihazınızda yüklü olan yazılımın indirmek istediğiniz uygulamayı çalıştıramayacak kadar eski olmasıdır.

Telefon üreticileri, modellerini belirli bir süre destekler. Bu bağlamda, bu sürüm, güncellemeler de dahil olmak üzere bir dizi güncelleme yayınlar. Bu güncellemeler otomatik olarak gerçekleştirilmez. Bu nedenle kullanıcı soruna karşı herhangi bir işlem yapmazsa telefon eski sürümde kalacaktır.

2 – Aygıt donanımı uygulamasını desteklemiyor olabilir

Bildirilen hatanın başka bir nedeni de güncel olmayan donanımdan kaynaklanıyor olanilir. Bu faktör, akıllı telefonun içindeki donanım bileşenleri ile ilgilidir. Üreticiler bazen daha az yaygın olan bazı donanım bileşenlerini kullanır. Bu, güncel ve güçlü donanım gerektiren uygulamaların cihaza yüklenmesini önler.

3 – Play Store ‘te önbelleğe alınan verilerle ilgili bir sorun olabilir

Uyumluluk, soruna neden olan başka bir faktördür. Google Play Store önbelleğindeki verilerle ilgili bir sorun olabilir. Bu durum sonucunda kullanıcı bir hata ile karşılaşmaktadır.

Android cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası nasıl düzeltilir?

  • Telefonunuzu yeniden başlatın.
  • Play Store önbelleğini temizleyin.
  • Play Store Güncellemesini kaldırın.
  • Telefonunuzu güncelleyin.
  • Google Hesabınızı kaldırın ve tekrar ekleyin.
  • Uygulamanın APK dosyasını indirin.
  • Telefonu sıfırlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir