Android cihazlarda sıklıkla karşılaşılan “yetersiz bellek” sorununu sizler için hazırladığımız Android bellek tasarrufu yöntemlerini sizin için bu yazımızda açıkladık.

Android’de önbellek nasıl temizlenir ve alan nasıl boşaltılır?

Akıllı telefonlar gelişmeye devam ettikçe güvenlik ihtiyaçlarımız da gelişiyor. Ancak, depolama sistemleri geliştikçe, depoladığımız dosyaların boyutu da gelişir. Şu anda, cihazımızın yavaşlamaması için belleği düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Bu, kolayca uygulayabileceğiniz en iyi Android bellek temizleme yöntemidir…

Harici depolama kullanın

Özellikle yeni Android cihazlarda kullanılan depolama alanı 1 TB’a ulaşabiliyor. Ancak günümüzde birkaç dakikalık video dosyalarının boyutu bile çok GB boyutunda olduğundan bu yüksek depolama seçenekleri bile kullanıcılar için yeterli olmayabilir. Bu durumu tamamen çözmek için kullanabileceğiniz iki seçenek bulunmaktadır.

microSD

Özellikle Android telefonlar her yerde olduğunda, cihazlar gelişmiş güvenlik yeteneklerinden yoksundu. Günümüzde birçok kullanıcı microSD kartları tercih ediyor. Ancak son yıllarda birçok marka, kullanıcılara daha yüksek güvenlik sağlamak için microSD kart yuvasını çıkarmayı tercih etti.

Telefonunuzda zaten bir microSD kart yuvası varsa, daha iyi depolama yönetimi için ek depolama birimi olarak bir microSD kart satın alabilirsiniz. Bugün piyasada 2 TB’a kadar MicroSD kartlar mevcuttur. Ancak bir microSD kart satın almadan önce, telefonunuzun microSD kartının kaç GB’ı desteklediğini kontrol etmenizde fayda var.

USB OTG

MicroSD kart yuvası olmayan telefonlar için en iyi seçeneklerden biri USB OTG gibi görünüyor. Bilgisayarlarımızda her zaman kullandığımız USB sürücüsünün USB Type-C veya mikro USB girişli tipi olan USB OTG, Android yazılım ve geliştirme sayesinde harici depolama olarak kullanılabilir. USB OTG telefonunuza tam olarak bağlanamadığı için videolarınızı, fotoğraflarınızı veya dosyalarınızı bu depolama cihazlarına kaydetmenizde fayda var. Uygulamaları USB OTG’ye yüklerseniz, silerseniz sorun yaşayabilirsiniz.

Hafızanızı her zaman yapılandırın

Android cihazlarda depolama alanından tasarruf etmek için optimizasyon seçenekleri çok önemlidir. Android 9 için “Ücretsiz Depolama” özelliği bu sefer devreye giriyor. Telefonunuzdan gereksiz dosyaları kaldırmak ve depolama kapasitenizi artırmak için aşağıdaki adımları takip edin ve her gün düzenli olarak yapmayı unutmayın.

  • Telefonunuzun ayarlar sekmesine gidin. Güvenlik bölümüne girin.
  • “Depolama Alanı Oluştur” u tıklayın. Uygulama önbelleğini temizle
  • Android cihazlarda bellek yönetimi için bir diğer önemli nokta ise önbelleği düzenli olarak temizlemektir.

Telefonunuza indirdiğiniz ve düzenli olarak kullandığınız uygulamalar, metin veya küçük resim gibi şeyleri her seferinde indirmek yerine yedek olarak telefonunuza kaydedebilir. Bu, telefonunuzun hafızasında çok fazla israfa neden olur.

Önbellek temizleme işlevi, işleri hızlandırmak için Android 9 ve sonraki sürümlerde kullanılabilir. Uygulama önbelleğini temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Telefon ayarlarınızı açın.
  • Güvenlik sekmesine tıklayın.
  • Hızlı sekmesine gidin.
  • Yüksek önbelleğe sahip uygulamalar için buraya tıklayın.
  • Açılır pencerede “Önbelleği temizle”ye dokunun.
  • Diğer uygulamalar için aynı işlemi tekrarlayın.

Akıllı depolamayı kullanın

Google’ın kullanıcılara sunduğu kullanışlı özelliklerden biri olan Smart Save, pek bilinmese de oldukça faydalı olabiliyor. Security Sense’i etkinleştirmek için Google Files uygulamasını indirmeniz gerekir.

Google Dosyalar uygulamasındaki Akıllı Kaydetme, Google Fotoğraflar’a yedeklenen ve kaydedilmelerinden bu yana 60 günden eski olan fotoğrafları ve videoları otomatik olarak siler. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde, dosyalarınızın kaybolmaması için yedekleme seçeneklerinizin etkinleştirildiğinden emin olun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir