Teknoloji devi Google’ın araç sürüşü sırasında kolaylık sağlayan uygulaması olan Android Auto’ya yeni özellikler eklenmeye devam ediyor.

Elektrikli otomobillere olan talebin de artmasıyla birlikte araç içi uygulamaların önemi artıyor; sadeleşen iç tasarımla birlikte daha büyük ekran ve güçlü donanımlara ev sahipliği yapılabiliyor. Bu durum Android Auto gibi yazılımları daha da önemli hale getiriyor.

Resmi olarak bir duyuru yapılmamış olsa da Play Store’a yüklenen Apk’nın kodlarını inceleyen geliştiriciler, gelecekteki olası özelliklere işaret eden çeşitli kod satırlarını farkettiler.

Android Auto kodları

Android Auto Artık Mesajları Özetleyebilecek

Yeni özellik gelen mesajları özetleme olacak ve bu özetleme yapay zeka desteğiyle yapılacak.Sürüş sırasında yoğun mesajları dinlemek pek hoş olmaz ama özetlenmiş şekilde konudan haberdar edecek bir özellik sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak. Yapay zeka tarafından yapıldığı için arada hatalar olsa da genel olarak hayat kolaylaştırıcı bir özellik olacağa benziyor.

Yolculukların Güvenliği Artacak

Sürücülerin mesajı merak edip bakma ihtimalini de azaltarak yolculuk sırasında olası kazaları önleyecek olan bu özellik, isteğe bağlı olarak ayarlardan kapatılabilecek.

Çıkıp çıkmayacağı net olmasa da duyurulması beklenen bu özellikle Android Auto gelişmeye devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir