Android Auto, elektrikli araç kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor.

Android Auto, Google Haritalar aracılığıyla elektrikli araçların pil seviyelerini görüntüleyebilecek ve en yakın şarj istasyonlarını belirleyerek sürücülere yol gösterecek yeni güncellemesini paylaşmaya hazırlanıyor. Bu özellik, sürüş esnasında pil seviyesi konusundaki endişeleri azaltmayı ve daha planlı bir seyahat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Android Auto’nun bu yenilikle elektrikli araç kullanımını daha pratik ve sorunsuz hale getirmeyi vadediyor.

CES (tüketici elektroniği fuarı) 2024’te tanıtılan ve yakında Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning modellerinde kullanıma sunulacak bir yenilikle Android Auto, elektrikli araç teknolojisine önemli bir yenilik getiriyor. Bu yenilik, Google Haritalar aracılığıyla gerçek zamanlı pil güncellemelerini paylaşmayı ve ilk olarak bu iki Ford modelinde uygulanacak olan güncellemeyi, daha sonra diğer Android Auto uyumlu elektrikli araçlara da genişletmeyi planlıyor. 

Bu yeni güncellemeyle Google Haritalar, sürücülerin yolda durup arama yapmaya gerek bırakmadan, rota üzerindeki şarj istasyonlarını öneriyor. Ayrıca, varış noktasına ulaşıldığında aracın pil seviyesini güncellemeyi ve ne kadar sürede şarj edilebileceğine dair bir tahminde bulunmayı vadediyor. Özellikle acele edilen durumlarda bu bilgi oldukça faydalı olacağını düşünüyor.

Android Auto
Android Auto

Daha Geniş Kitleye Hitap Etmeyi Amaçlıyor

İlk olarak Honda’nın 2023 Accord sedan modelinin yüksek donanımlı Touring triminde başlatılan bu entegrasyon, şimdi Nissan ve Ford markalarıyla da devam ederek araç markalarını genişletecek. Chrome, beta sürümünde Volvo ve Polestar’ın seçili modellerine sunulmaya başlandı ve yıl sonuna doğru daha genel kullanıma açılmayı hedefliyor. Ayrıca, Google yerleşik sistemine şimdi The Weather Channel uygulamasını da ekledi. Bu uygulama ile sürücüler yolculuk esnasında hava durumunu takip edebilecek.

Android Auto’nun getirdiği bu önemli yenilikler, elektrikli araçların kullanımını daha pratik ve rahat hale getirmeyi amaçlıyor. Sürücüler, araçlarının pil durumunu daha kolay takip edebilecek ve şarj ihtiyacı konusunda daha bilinçli kararlar alabilecekler. 

Android Auto, Google’un geliştirdiği akıllı telefon projeksiyon standardı ve Android işletim sisteminde çalışan mobil cihazların sağladığı gösterge ünitesidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir