Android işletim sisteminin kullanıldığı bir telefona sahipseniz sıklıkla yaptığınız işlemleri çok daha basit hale getirmek için kısa yolları tercih edebilirsiniz. İşte Android akıllı telefonunuzda kullanmanız gereken en pratik kısayollar.

Google Lens

Google tarafından özel olarak geliştirilmiş Google Lens, son dönemlerin en popüler uygulamaları arasında yer aldı. Ancak uygulama her akıllı telefonda bağımsız bir uygulama olarak getirilmediğinden dolayı kullanıcıların ana ekrana bunu sabitlemesi gerekebiliyor. Bunu yapmak için ise Google uygulamasını açın > Lensi Başlat > Sağ üst menüye dokunun > Ana ekrana Ekle seçeneğini seçin.

Masaüstüne widget ekleme

Telefonunuzun ayarlar üzerinden paylaşım seçeneklerini, mobil veri kullanım detaylarını ve telefona bağlı olan cihazları sık sık kontrol etmeniz gerekiyorsa ana ekranınızın boş bir alanında uzun süre basılı tutmanız ve ardından ekranda çıkacak olan seçeneklerden ayarlar kısa yolunu seçerek hangi ayarı kullanıyorsanız bir sonraki ekranda bunu seçmeniz yeterli. Böylece tek bir dokunuş ile yapmak istediğiniz ayar sayfasına hızlıca telefon ana ekranından ulaşabilirsiniz.

Bildirim günlüğü

Bazen bildirimler görüntülenmeden yanlışlıkla silinebilir. Bu tür durumlarda bildirim günlüğüne giderek bu bildirimleri takip etmeniz gerekir. Bildirim günlüğüne hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız yine masaüstüne widget ekleme seçeneklerinden ayarlar ve ardından bildirim günlüğü seçiminizi yapabilirsiniz.

Hatırlatıcıları kullanma

Çoğu kullanıcı farkında olmasa da Google, Hatırlatmalar olarak özel bir servisi kullanıma sunmuş durumda. Bu hatırlatma sistemini telefonlarınızda kullanılmak için asistant.google.com/reminders adresine gitmeniz ve sağ üst köşedeki üç noktalı menüden ana ekrana ekle seçeneğini seçmeniz yeterli. 

Google Asistan rutinleri

Günlük rutinleri takip etmek için Asistan’ı kullanabilirsiniz. Üstelik kısayollar olarak ayarlamanız, hızlı şekilde erişmenizi sağlar. Rutinler için ise Google Home > Profil resmi > Asistan ayarları > Rutinler adımlarını takip etmeniz yeterli

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir