Android 15 ile bildirim bekleme süresi gibi ciddi değişiklikler yapılacak. İşte bir uygulama ya da oyundan arka arkaya gelen bildirimlere yönelik getirilen yeni özellik…

Android 15 Geliştirici Önizlemesi sonrasında sistemde yer alacak yeni özellikler de belli oldu. Bildirim sistemi çok beğenilmediği için bu duruma odaklanan Google, aynı oyun ya da uygulamalardan gelen arka arkaya bildirimlere ince ayar getiriyor. Bu sayede sürekli aynı uygulama ya da oyundan gelen arka arkaya gelen bildirimleri engelleyebilecek ve azaltabilecek kullanıcılar, daha iyi bir deneyim elde edebilecek. Bildirim bekleme süresi olarak da adlandırılabilecek olan yeni özellik ayarıyla artık telefonunuza sürekli bildirim gelmesinin önüne geçebilirsiniz.

Android 15'te Bildirim Bekleme Süresi Nasıl Açılır?
Android 15’te Bildirim Bekleme Süresi Nasıl Açılır?

Android 15’teki Bildirim Bekleme Süresini açın ve duyusal aşırı yükten kaçının

Kısa süre içerisinde dünya genelindeki yeni telefon modellerinde kullanılmaya başlanacak Android 15’te bildirim bekleme süresini ayarlayabilirsiniz. Şu anda Pixel modellerinde testleri yapılan bu özellik, çoğu kullanıcıdan geçer not almayı başarmış durumda. Eğer telefonunuzda bildirim bekleme süresini ayarlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Telefonunuzda ayarları açın.
  • Bildirim ayarlarını bulun ve açın.
  • En altta yer alan bildirim bekleme süresi seçeneğini seçin.

Bu bölümde bildirim süresi olarak farklı seçenekler yer alacaktır. Listeden istediğinizi seçerek yeni özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Bildirim süresini dilerseniz tüm bildirimlere uygulayabilir dilerseniz de özelleştirme yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir