Android 15 işletim sistemi için Android 14’te önemli bir detay ortaya çıktı. Yeni paskalya yumurtasında Android 15 detayı dikkat çekti.

Google’ın en son güncellemesi olarak Android 14 QPR 3 Beta 1’i piyasaya sürdü. Beta kullanıcıların test edebileceği yeni güncellemede yeni özellikler dikkat çekiyor. güncellemede en çok dikkat çeken ise Android 15 detayı oldu. Zira paskalya yumurtası olarak kabul edilen bu durum, Android 15’in ne zaman çıkacağına dair ipuçları sunuyor.

Android 14 Logosunda Değişiklik

Yeni sürüm sonrasında yapılan incelemelerde Android 14 logosundaki değişiklik dikkat çekti. Yeni logoda logo V harfini simgeler şekilde görüntüleniyor. V harfi ile ters üçgen yapmayı başaran Google, bu hamlesiyle ilk işaretleri paylaşmaya başladı. Hatırlanacağı üzere Google Android’in yeni sürümleri için logoya saklı mini oyunlar ekleniyordu. Son sürümde böyle bir oyuna yer verilmedi. Ancak Android 15’in dahili adıyla uyumlu olan “Vanillaicecream” kod adı görülebiliyor. Android 15 işletim sistemi için Vanille İce Cream adını kullanılacak olan Google, muhtemelen bir sonraki güncellemede mini oyunu sunabilir.

Android 15'i Android 14 Paskalya Yumurtası Ortaya Çıkardı
Android 15’i Android 14 Paskalya Yumurtası Ortaya Çıkardı

Android 15 Şubat Sonunda Gelebilir

Google’ın bugüne kadar yaptığı güncellemeler ve beta paylaşımları göz önüne alındığında Android 15 şubat sonu itibariyle piyasaya sunulabilir. Türkiye’de Vanilyalı Dondurma olarak adlandırılacak olan yeni Android sürümü ilk olarak Android 15 Geliştirici Önizlemesi ile piyasada yer alacak.

Android 15’in resmi olarak piyasaya sunulması ise Ekim ayı gibi olacak. Bu dönemde Google, Pixel adını verdiği yeni modellerini de piyasaya sunacak. Bu modellerle birlikte Android 15 kararlı sürüm piyasada olacak.

Android 15 ile gelecek yeni özellikler merak ediliyor. bugüne kadar çok fazla detay paylaşılması ve sadece Uygulama Çiftleri özelliğinin yer alacağı ortaya çıktı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir