Android 15 geliştirici önizleme sürümü için tarih açıklandı. Yeni güncelleme çok yakında Android kullanıcılarına özel sunulacak. İşte detaylarını sizler için derledik…

Google, Android 15 güncellemesinin heyecan verici yeni bir döneminin kapılarını kullanıcıları için aralıyor. Teknoloji devi Google’ın raporuna göre; bu haftanın son günlerine doğru Android 15’in ilk Geliştirici Önizlemesini piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor.

Bir Google geliştiricisi, Android Açık Kaynak Projesi’nde yaptığı bir açıklamada şöyle konuştu: “Android 15’in ilk önizlemesinin 15 Şubat 2024 Perşembe günü duyurulacağını kaydetti. Bu yeni sürüme ‘Android V’ adı verilirken, içerideki kod adı ise ‘Vanilyalı Dondurma’ olarak adlandırıldı.

Zaman çizelgesinde yer alana göre; bu önizlemenin Android 14 QPR3 Beta 1’in piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra gelmesi planlanıyor. İlginç bir şekilde, bu güncelleme Android 14 logosunu üçgen içine alarak yaklaşan Android 15’in ipuçlarını veren bir easter egg güncellemesi de içermekteydi.

Android 15 geliştirici önizleme sürümü için tarih açıklandı. Yeni güncelleme çok yakında Android kullanıcılarına özel sunulacak. İşte detaylarını sizler için derledik…

Android 15 Beklentileri Yükseltiyor!

Geçen yılla kıyaslandığında, Android 15’in önizlemesi biraz daha gecikecek ve geçen yılın önizlemesi 8 Şubat 2023’te yayınlandığını deneyimlemiştik. Ancak, gelenek bozulmayacak ve büyük ihtimalle sadece Pixel cihazları Android 15 Geliştirici Önizlemesi’ni alacağı görünüyor. Geliştirici Önizlemelerinin genellikle kararlı olmaması ve genel kullanıma yönelik olmaması sebebiyle, beta güncellemelerine kayıtlı kullanıcılar muhtemelen şimdilik Android 14’te kalacakları konuşuluyor.

Android 15 ilk Android 15 Geliştirici Önizlemesine göre; Google’ın yaklaşan sürüm hakkında bize önemli bilgiler sunuyor. Örneğin, Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesinde görüldüğü gibi ‘Özel Alan’ özelliğinin dahil edilebileceği gibi belirli uygulamaların gizlenmesi ve kilitlemesine olanak tanıyan yeni özelliklerin ipuçlarını içinde bulunduruyor.

Yarın yayınlanması beklenen ilk Android 15 Geliştirici Önizlemesi ile birlikte, bir sonraki Android işletim sistemi hakkında daha fazla detayın ortaya çıkması düşünülüyor. Bu yeni sürümün ise mobil dünyada heyecan verici bir değişimi başlatacağına dair beklentiler oldukça yüksek geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir