Teknoloji devi Google, geliştirici bloğunda yaptığı açıklamaya göre, Android 15 için ilk geliştirici önizlemesinin yayınlandığını kaydetti. Mart ayında bir önizleme daha yayınlanacak. Ardından ise nisan ayında ilk beta, mayıs ayındaysa ikinci beta ve ardından yine haziran ayında ‘Platform Kararlılığı’ süreci başlayacağını söylüyor. İlk önizlemelerde her zaman olduğu gibi çok fazla yeni şey bulunmamakta. vurgulanan şeyler çoğunlukla geliştirici odaklı olduğunu belirtiyor.

Android 15’te kısmi ekran paylaşımı desteği olacağı biliniyor. Bu da tüm ekran yerine sadece bir uygulama penceresi paylaşabilinecek veya kaydedebilecek anlamına gelmekte. Ayrıca ek performans için çerçevesi iyileştirmelerinin destekli olan cihazlarda kamera donanımı ve algoritmaları üzerinde de daha fazla kontrol için yeni uzantıların yanı sıra Health Connect’teki yeni veri türleri için destek de bulunuyor olacak.

 

Teknoloji devi Google, geliştirici bloğunda yaptığı açıklamaya göre, Android 15 için ilk geliştirici önizlemesinin yayınlandığını kaydetti.

Pixel Cihazlara Sahip Olacaklar Katılabilir

Android 15’te dosyalar özel kriptografik imzalarla korunabiliyor durumda. Böylece kurcalanmamış ya da bozulmamış olmalarını sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımlara veya yetkisiz dosya değişikliklerine karşı koruma sağladığını duyuruyor. Son olarak nisan ayından itibaren gelecek Android 15 sürümlerine Pixel cihazlara sahip olan herkesin katılabileceğini söyleyelim.

Android 15 ile Gelecek Baş Döndüren Özellikler

Android 15, gizlilik ve güvenlik atarafında önemli iyileştirmeler sunarak kullanıcıların dijital yaşamını daha korunaklı hale getirmeyi vaat etiğini belirtiyor. Kamera deneyimini de bir üst seviyeye taşıyacak gelişmeler ve yapay zeka entegrasyonu bulunuyor. Bu yeni işletim sistemi versiyonun da parıldayan yıldızlarından olacak gibi görünüyor. Özellikle içerik üretici tarafında ve geliştiricilerinin uygulamalarını yeni işletim sistemine sorunsuz bir şekilde entegre etmelerine olanak tanıyacak. Geliştirici araçları ve kaynakları, Android 15’in ne kadar esnek ve güçlü bir platform olduğunu göz önüne seriyor.

Teknoloji devi Google, geliştirici bloğunda yaptığı açıklamaya göre, Android 15 için ilk geliştirici önizlemesinin yayınlandığını kaydetti.

Bu büyük güncellemenin gelmesiyle mobil teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını görüyoruz. Android 15’in desteklediği cihazlar listesinde ve beklenen çıkış tarihleriyle birlikte, kullanıcılarına sunacağı yenilikler ve iyileştirmelerin teknoloji tutkunlarını heyecanlandırmaya yettiğini belirtmekte fayda var. Google şirketinin bu yeni işletim sistemi versiyonuyla mobil deneyimi alanında nasıl daha ileri bir seviyeye taşıyacağını görmek için sabırsızlanıldığını ifade edelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir