Android 13 hızla yayılıyor ve şimdi dikkatimiz bir sonraki en iyi şeye kayıyor: Android 14. Google’ın bir sonraki işletim sistemi güncellemesinin 2023’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. “U” harfi seçildi ve Android 14 ne zaman indirilebilir olacak?  İşte Android 14 hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar:

Google açıkladı: Android 14 ne zaman çıkacak?

Bazı şirketler amiral gemisi telefonlarının çoğunu zaten güncelledi – bir Xiaomi cihazınız yoksa – ve hatta bazıları giriş seviyesi cihazlarını güncellemeye başladı. 2023’te daha da hızlı güncellemeler için şimdiden vaatler var. Bunu akılda tutarak, Android 14’ten ne bekleyeceğimizi görelim.

Android 14: Yeni Google OS ne zaman gelecek?

Android sürümleri bu noktada oldukça öngörülebilir bir program izliyor ve uygulama geliştiricilerin ve cihaz üreticilerinin, genellikle yılın üçüncü çeyreği civarında gerçekleşen yeni sürüme hazırlanmalarına yardımcı olmak için ortaya konan belirli aşamalar var.

İlk resmi duyuru, sistem için halen geliştirilmekte olan özellikleri sergileyen ilk Geliştirici Önizlemesi’nin (DP) yayınlanmasıyla gerçekleşir. Bir sonraki dönüm noktası, genellikle, şirketin geliştiriciler için geleneksel olarak Mayıs ayında düzenlediği, ilk beta sürümünün duyurulduğu Google I/O etkinliği sırasında gerçekleşecek.

Android 14: Yeni özellikler

Android 14’ün beta testine hâlâ birkaç ay olsa da, bazı özellikler şimdiden geliştirme aşamasında. Ve işletim sisteminin açık kaynak geliştirmesi, kararlı sürümden ne bekleyeceğimiz hakkında henüz net bir bilgi yok.

Android 14: Beklenen cihazlar

Genellikle her yeni Android sürümünde olduğu gibi, yeni sürümü ilk alan Google’ın Pixel serisi olacaktır. Android’in sürümleri genellikle yeni bir Pixel nesil hattıyla zamanlanır, bu nedenle sistemle birlikte piyasaya sürülen ilk telefonun bir “Pixel 8” akıllı telefon olması bekleniyor.

Güncellemenin, Pixel 5 ve daha yenisinden diğer Google akıllı telefonları için aynı gün içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir