Android 12 aylardır piyasada olmasına rağmen pek çok marka güncellemeyi sunmakta zorlanıyor. Buna rağmen Google planlamalarını gecikme olmaksızın sürdürüyor. Android işletim sistemi için çalışmaların devam ettiği Google cephesinde Android 13 geliştirici önizleme sürümleri ile birlikte pek çok farklı detay ortaya çıkmaya başladı.

En son olarak geliştirici önizleme ikinci sürümünü piyasaya süren Google, ilk Beta derlemesini de 2022 yılının Nisan ve Mayıs aylarında paylaşacak. Son çeyrek gibi ise Android 13 işletim sistemi için tanıtımlar gerçekleştirilecek.

Android işletim sistemi ile birlikte özellikle büyük ekranlı cihazlar ile daha uyumlu bir işletim sisteminin geliştirilmesi dikkat çekiyor. Android 12.1 ve Android 12L olarak adlandırılan sürümler ile katlanabilir akıllı telefon ve tabletler için önemli yükseltmeler yapan Google, Android işletim sisteminde pek çok farklı konuda önemli iyileştirmeler sunacak. Bu iyileştirmeler arasında en çok dikkat çekeni ise pil koruma önlemleri.

Android 13’ün pil koruma yenilikleri neler?

Android işletim sisteminde kullanıcılar pil koruma konusunda daha fazla seçeneğe sahip olacak. Eklenecek yeni kısıtlama modu ile birlikte pil kullanımında pek çok farklı sınırlama getirilebilecek kullanıcılar, arka planda yer alan ve aşırı pil tüketen uygulamalar hakkında bilgi alabilecek ve ön plan hizmetleri konusunda daha ayrıntılı verileri takip edebilecek.

Özelliğin temel odak noktası ise arka planda çalışan uygulamalar olacak. 8 gün boyunca arka planda çalışan ve kullanıcıların herhangi bir şekilde etkileşime girmediği özellik ve uygulama tespit edilirse, otomatik bir şekilde bu uygulamanın arka planda çalışması engellenecek. Ön plan hizmetlerinin de dahil edilmesi, kullanıcıları için pil optimizasyonunu otomatik bir şekilde iyileştirecek. Kullanıcıların herhangi bir fark yaşamadan arka planda yapılacak bu çalışmalar, Android 13 işletim sisteminde pillerin çok daha uzun süre kullanılmasını sağlayacak. 

Şu an için pil koruma konusunda yenilikleri ile dikkat çeken Android 13’te pek çok farklı özellikte yepyeni bir deneyim yaşanacağını söylemek mümkün. Ancak tüm bunlara karşın hala Android 12 işletim sisteminin pek çok telefona gelmemiş olması, pil koruma gibi yenilikçi özelliklerin kullanılması için önümüzde birkaç yılın olduğunu net olarak gösteriyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir