Android 13, arka planda çalışan uygulamaları yönetmenize izin verir. Android 13, uygulamanın otomatik olarak kapanmasını önleyecektir.

Ağustos veya Eylül’de piyasaya sürülmesi planlanan Android 13, milyonlarca kullanıcıya heyecan verici yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Son iddialar, arka planda çalışan uygulamaların kontrolünün Android 13 ile değişeceğini gösteriyor.

Android telefonlarda arka planda çalışan uygulamaları kontrol etmemek yıllardır sorun. Amiral gemisi modellerde bile bir süre sonra uygulamadan bildirim alamayabilirsiniz ve uygulama kendi kendine kapanabilir. Ancak Android 13, çıktığında arka plandaki uygulamaların siz istemeden kapanması sorununu çözecek.

Özellikle performans açısından önemli yeniliklere sahip olduğu söylenen Android 13 ile arka planda çalışan Check uygulamaları Android 13; Bu, oyunlarda daha kısa yükleme sürelerinden bir uygulamanın aşırı pil kullanımını bildirmeye kadar uzanan yenilikleri içerecek. En son sızıntı, Android 13 ile arka plan uygulamalarını yönetmenin daha kolay olacağını gösteriyor.

Android 13 ile arka planda çalışan uygulamaların kontrolü sizde olacak

Çok Nesil En Son Kullanılan (MGLRU) özelliği, bir süredir Chrome OS’de mevcuttur. MGLRU, arka planda en az kullanılan uygulamaları kapatarak performansı artırabilir. Ayrıca kullanıcının arka plan programlarını kapatmasına da izin verecektir.

Android 13 alacak Xiaomi modelleri açıklandı

Bu özelliğin, Android kullanıcılarının harika performans avantajları yaşamasına olanak tanıyan iki anlamı vardır. kswapd adlı bir Android kod dizisinin işlemci üzerindeki etkisi %40 oranında azaltılırken, Android’de yetersiz bellek, uygulamanın kapanmasında %18’lik bir azalmaya neden oldu.

Bir Google mühendisi, şirketin MGLRU’yu 1 milyon Android cihazda test ettiğini söylüyor. Ancak bu rakamın Android Chrome OS sanal makinelerinin kullanımını içerdiğini belirtmek gerekir. Yani milyonlarca cihazın çoğu muhtemelen akıllı telefon değildi.

Google’ın MGLRU özelliğini Android 13 ile yayınlayıp yayınlamayacağı henüz belli değil. Ancak hangi Android ile gelirse gelsin, tüm kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sağlayacağını söylemeye gerek yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir