Birkaç kapalı beta testinin ardından Google, TV’ler için Android 13’ü resmi olarak dağıtmaya başladı. Büyük güncelleme, kaputun altındaki iyileştirmelere odaklanıyor. Halihazırda geliştiricilerin kullanımına sunulmuş olan güncellemenin top box’larda hazır hale gelmesi biraz zaman alabilir.

Nokia, Android 13 güncellemesini alacak beş modeli duyurdu

Akıllı telefonlar için Android 13’te bulunan önemli görsel değişikliklerin aksine, işletim sisteminin TV sürümü daha iyi performans ve daha akıllı yönetim ve kontroller getiriyor. Yeni güncellemede farklı dilde sesli açıklamalar için küresel tercihler geliştirildi ve klavyeler için daha fazla dil düzeni gibi genişletilmiş erişilebilirlik seçenekleri de sunuyor.

Güncellemede en büyük ve en çok ilgi çekecek özellikler, ayarlanabilir ekran çözünürlükleri ve yenileme hızlarıdır. Kullanıcılar başlamak için varsayılan çözünürlüğü bile seçebilir. Ancak, bu yeni işlevlerin çalışabilmesi için desteklenen HDMI kaynak cihazları gerekir.

Benzer şekilde, güç yönetimi artık, HDMI sinyalinde değişiklikler algılandığında oynatmayı duraklattığı düşük güçlü beklemeye izin veriyor. Ve geliştiricilere bağlı olarak, her içeriğin ses formatlarını optimize edebilirler. 

Android 13 TV için ne zaman çıkacak

Google, güncellemenin uyumlu üçüncü taraf cihazları ve Google hromecast donanımını tam olarak ne zaman vuracağından bahsetmedi. Referans olarak, Android TV 12 işletim sistemi yalnızca bu yıl piyasaya sürüldü. 2023’ün ilk yarısında Android 13 TV’yi kutudan çıkar çıkmaz işletim sisteminde çalışan akıllı TV’ler veya monitörlerle birlikte alacağımızı söylemek yanlış olmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir