Google’ın sahip olduğu en yeni işletim sistemi sürümü olan Android 13’ün Beta 3.3 sürümü ile beraber gelen Easter Egg sürprizi ortaya çıktı. Söz konusu Easter Egg ile çeşitli emojiler ve eğlenceli görüntüler ortaya çıkıyor. Easter Egg’ler dijital ortamlarda gizlenmiş öğeler olarak ifade edilebilir. İngilizce de karşılığı paskalya yumurtası olurken, bizde ise sürpriz yumurta olarak tercüme ediliyor. Easter Egg’ler özellikle programlara, uygulamalara ve yazılımlara dahil edilen eğlenceli içerikler olarak ifade ediliyor.

Android 13’ü yakında tam olarak göreceği

42

Android 13’ün yeni üçüncü yamasında yeni nesil işletim sisteminden Easter Egg içerikler görmeye başladık. Yeni yama çok farklı bir yenilik barındırmasa da, ilk dikkat çeken şey Easter Egg’lerin yer alması oldu. Android 13 Beta 3.3 sürümü ile beraber gelen Easter Egg emojiler içeriği eğlenceli yapısı ile dikkat çekiyor. Android 13’ün nihai sürümü yaklaşırken, sürümün yeniliklerine yönelik detaylar artmaya başladı. Bu noktada yeni Beta sürümü ile beraber saat tam 13.00’da Easter Egg’ler ortaya çıkıyor. Easter Egg üzerinde çıkan 13 sayısının etrafında parmağınızla bir tur attığınız zaman eğlence ortaya çıkmaya başlıyor.

Bu adım sonrası ekranda gözüken baloncuklar emojilere dönüşmeye başlıyor. Parmağınızı döndürmeye devam ettiğinizde ise ekranda farklı emojiler gözükmeye devam ediyor. Her Easter Egg’de farklı bir setten oluşan emoji grubu gözüküyor. Her işlemde farklı emojiler ile karşılaşmanız mümkün oluyor. Android 13 sürümünde bulunan Easter Egg’de 14 tane farklı emoji grubu bulunuyor. Bu emojiler arasında ise kedi, meyve, surat, kalpler, su canlısı, ay, maymunlar, saatler, burçlar gibi kategoriler yer alıyor. 14 rakamı ile ise Android 14 şimdiden anılıyor. Android 13’ü ilk olarak 2022 Aralık ile beraber Samsung ve OnePlus cihazlarda göreceğimizi belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir