Android akıllı telefon üreticisi OPPO, Android 13 tabanlı ColorOS 13 için kapalı beta sürecini başlattığını duyurdu. Bu noktada şirket başvuruları da almaya başladı. Teknoloji devi Google’ın mayıs ayında gerçekleştirmiş olduğu I/O 2022 geliştirici konferansı ile beraber Android 13 duyurusunu görmüştük. Bu kapsamda beta süreci başlatılan yeni sürüm için şirketler kendi yazılımlarını giydirme hazırlıklarına başladılar. Bunlardan birisi olan OPPO’da Android 13 tabanlı ColorOS 13 için beta sürecini başlattığını resmi olarak duyurdu.

Android 13’lü ColorOS 13’ün beta süreci başladı

android 13 cok yakinda karsimiza geliyor

Android 13’ün tanıtılması ile beraber akıllı telefon üreticileri tarafından kendi arayüzlerine uygun olarak geliştirme çalışmaları devam ediyor. Güncellemeler noktasında hızlı davranan isimlerden olan OPPO, yeni sürüme kendi arayüzünü entegre etmek için beta sürecini de başlatmış durumda. OPPO ve OnePlus tarafından Android 13 tabana sahip ColorOS 13 için kapalı beta süreç bugün başlamış oldu. OnePlus 10 Pro ve OPPO Find X5 serisi kapsamında gerçekleştirilen testler için maksimum 500 kullanıcı alacaklarını belirtiyorlar.

Söz konusu bu modeller için kullanıcılar kapalı beta programına başvurarak yeni sürümü deneyimleme ve test etme imkanı yakalayacaklar. 5 ile 7 temmuz tarihleri arasında yapılacak olan başvuruların 5 iş günü içerisinde incelenecek ve kullanıcılara geri dönüş yapılacağı ifade ediliyor. Kapalı beta sürümü başvurusu olumlu kişilere ise 3 gün içinde gruplar halinde yeni güncelleme sunulacak. ColorOS 13’ün kararlı sürümünün çıkış tarihi henüz belli değilken, bir önceki sürüme benzer bir yol çizgisi izlenmesi bekleniyor. ColorOS 12 dağıtımları da devam ederken Temmuz ayındaki kararlı sürümü alacak cihazlar şu şekilde listeleniyor.

20 Temmuz 2022’den itibaren

  • Oppo Find X5 Lite (Fransa)

22 Temmuz 2022’den itibaren

  • Oppo F21 Pro 5G (Hindistan)
  • Oppo Reno7 Z 5G (Endonezya)
  • Oppo A96 5G (Çin)

23 Temmuz 2022’den itibaren

  • Oppo A55 (Hindistan)
  • Oppo A16 (Hindistan)

25 Temmuz 2022’den itibaren

  • Oppo A55s 5G (Japonya)

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir