Yenilikleri ve geliştirmeleri ile sürekli gündeme gelen Android 13 için resmi açıklama yapıldı ve Beta 1 derlemesi yayınlandı. Beta sürümüne katılmak isteyen tüm kullanıcılar yeni beta dönemi için uyumlu cihazlarda kayıtlarını resmi olarak yaptırabilecek.

Google tarafından geliştirmelerin devam ettiği yeni işletim sistemi sürümü bugüne kadar geliştiriciler ile test ediliyordu. Şimdi ise Android 13 işletim sistemi için Beta 1 resmi olarak yayınlandı. Böylece isteyen tüm katılımcılar, Beta testlerine dahil olarak Android 13 işletim sistemi için deneme yapabilecek. Yeni sürüm olması nedeniyle kullanıcıların pek çok hataya sahip olacağının da göz önünde bulundurulması gerekiyor

Android 13 Beta 1 hangi cihazlarda destekleniyor?

Android ekosistemi oldukça geniş olsa da Google tarafından yapılan açıklamalarda hangi cihazların Beta testlerine katılabileceği belirtildi. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da başlangıç aşamasında sadece Google Pixel modellerine yeni güncelleme gönderilmeye başlandı. Android 13 Beta 1 güncellemesini almak ve test etmek isteyen tüm kullanıcıların Pixel 4 ve üzeri cihazlara sahip olması yeterli olacak. Uyumlu cihazı olan tüm kullanıcıların Android 13 Beta 1 bağlantı ve yönlendirmeleri üzerinden işlem yapabilmesi mümkün. 

Android 13 Beta 1 özellikleri neler?

Android 13 Beta 1 ile birlikte kullanıcılara pek çok farklı yeni özellik, başlangıç aşaması ile sunuluyor. Rahatsız etmeyin modunun adı öncelik modu olarak değiştirilirken bildirim çubuğundaki müzik oynatıcılarda da yeni bir tasarıma geçiş yapıldı. Bu bakımdan kullanıcıları oldukça renkli ve hareketli bir işletim sistemi bekliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir