Android 12 işletim sistemi ile oyunları yönelik önemli bir atılım gerçekleştiren Google, oyun modu ile uyumlu yeni oyunlarla daha yüksek performans ve verimlilik sunacak.

Oyunlar zirvesinde oyun özelliklerine yönelik yeni bir bölüm ayırarak geliştiriciler ile detayları paylaşan Google, yeni araçları ve özellikleri ile geliştiricilerden de tam not almayı başardı. Game Dashboard olarak adlandırılan özel bir alana sahip olacak Android 12’de tüm oyunlar kullanıcılar tarafından kontrol altına alınabilecek ve daha kolay bir şekilde yönetilebilecek.

Android 12 oyun modu neler sunuyor?

Yapılan açıklamalara göre Android 12 oyun modu kullanıcıların farklı oyun profilleri oluşturarak telefonlarda daha iyi bir oyun deneyimi elde etmesini hedefliyor. Oyun modunda bulunan profiller bölümünden varsayılan olarak gelecek pek çok farklı profilde ayarlamalar yapabilmek ve böylece daha kişisel bir oyun deneyimi elde edebilmek, telefonlarda oyun oynamak isteyenler için şartları çok daha iyi hale getiriyor.

Oyun modunda performans seçimi tercih edildiğinde oyunun akıcılığını arttırmak adına donanımlardaki maksimum kare hızına ulaşılmaya çalışılıyor. Ancak oyuncular pil tasarruf modunu seçtiğinde kare hızı düşürülüyor ve oyunun en düşük özelliklerde daha batarya dostu bir haliyle oynanması sağlanıyor. Tüm bu ayarlar farklı profil yapılandırmaları ile desteklenebiliyor. Android 12’nin yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasının ardından mevcut oyun modunun ne kadar etkili olacağı ve kullanıcılar tarafından tercih edilip edilmeyeceği görülebilecek. Mevcut oyunlar Android 12 için özel bir destek alacak ve oyuna müdahale etmesine izin verecek.

Oyunlarda sunulan yeni secenekler
Oyunlarda sunulan yeni seçenekler

Android 12 oyun modu ile uyumlu ilk oyunlar keşfedildi

Android 12ve bazı oyunlar için yapılan son güncellemelerde uyumluluk için çalışmaların çoktan başladığı görüldü. Buna göre kullanıcılar Android 12 işletim sistemi güncellemesi sonrasında oyun modunu ilk olarak Minecraft, Sniper 3D ve Temple Run 12’de test edebilecek. Bir sonraki güncellemede ise yeni oyun modu desteği alacak oyunlar da belli. Açıklamalara göre oyun modu desteği alacak oyunlar arasında Genshin Impact, PUBG Mobile ve Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehidratd gibi oyunlar var.

Uygulama menusunden bir ekran goruntusu
Uygulama menüsünden bir ekran görüntüsü

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir