Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google’ın büyük ekranlı akıllı cihazlar için özel olarak geliştirdiği Android 12L sürümün yer alacağı akıllı cep telefonlar belli oldu.

Android 12L güncellemesinin sunulacak telefonlar listesi açıklandı. Geniş ekranlı cihazlar düşünerek geliştirilen bu işletim sistemi 600 dp ve üzeri olan ekranlarda kullanışlılık daha da artıyor. Google tarafından ‘yeni bir Android sürümü’ olarak görülmemesi gerektiğine değinilen Android 12L katlanabilir akıllı cep telefonlarda yer alacak. Şirket, Android 12L’nin Geliştirici Önizleme sürümleriyle ilgili olarak bir zaman çizelgesi paylaşıldı. Aralık ayı içerisinde beta sürümünü yayınlamaya başlayacağını dile getiren Google, çalışmaların 2022’ye kadar devam edeceğini belirtti. Bu süre içerisinde geliştiriciler, uygulamalarını Android 12L ile uyumlu hale getirilecek. 

Android 12L, 2022’nin ilk çeyreğinde sunuluyor

9 4

Android 12L’nin Geliştirici Önizlemesi şu anda Android Studio kullanıcıları için erişime açılacak. Google, Aralık ayı içerisinde ilk olarak herkese açık beta olarak sunulacak. Ocak ve Şubat ayı içerisinde devam edecek olan beta süreci Mart 2022’da son bulacak. Bu tarihte Android 12L resmi sürümüyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. Söz konusu bu güncelleme elbette ki sadece Pixel cihazlarla sınırlı olmayacak. Google, Android 12L’nin ‘Aktivite Gömme’ gibi önemli özellikleriyle beraber Galaxy Z Fold3’e geleceği kesinleşti. Aktivite Gömme, bir uygulamaya ait olan iki özelliği aynın anda görüntülemeye imkan tanıyacak. Söz konusu bu özellik, Lenovo P12 Pro dahil olmak üzere piyasada olan pek çok tablette de kullanılabilecek

Android 12L güncellemesini alacak akıllı telefonlar:

  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6
  • Pixel 5a (5G)
  • Pixel 5
  • Pixel 4a (5G)
  • Pixel 4a
  • Pixel 4
  • Pixel 3a XL
  • Pixel 3a

Resmi olarak yayınlanmasının ardından ‘Android 12L alacak cihazlar’ listesine yeni telefon ve tabletlerin eklenmesi de bekleniyor. Merak edilen önemli bir diğer nokta ise Samsung Galaxy Tab serisinin güncellemeyi alıp almayacağı. Bu anlamda Google veya Samsung tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Güney Kore merkezli olan başarılı şirketin gelecek sene içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Galaxy Tab S8 serisi Android 12L ile kutudan çıkabilir. Özellikle Tab S8 Ultra’nın bilgisayarlar ile yarışacak düzeyde olan 14.6 inç ekranla gelecek olması bu ihtimali daha da destekler niteliktedir. Fakat Samsung, konuyla ilgili olarak tüm beklentileri boşa çıkarıp yoluna her zamanki gibi normal Android ile devam edebilir. Android 12L güncellemesi hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir