12 yıl önce doğan Android, akıllı telefonların, tabletlerin, akıllı saatlerin ve hatta televizyonların ve arabaların büyük satışları sayesinde on yıldan kısa bir süre içinde dünyanın en yaygın işletim sistemi haline geldi.

Genellikle Android işletim sisteminin her güncellemesi, alfabetik sıraya göre bir öğenin kod adı altında geliştirilir. Ancak ilk sürüm 1.0’dan bu yana Google, işletim sistemini bir tatlı adıyla ilişkilendirmeye başlamıştı. Şimdi ise şirket bu eski geleneğe yeniden dönüyor.

Google, geçmişte Ice Cream Sandwich, Marshmallow ve Nougat gibi başlıklar kullandığından, yeni Android sürümlerine tatlı adları verme eğilimi yeni değil. Bununla birlikte, şirket daha sonra yeni Android sürümlerini duyurmak için sayısal sırayı kullanmaya karar verdiğinden, 2019’da Android 10’un piyasaya sürülmesiyle bu gelenek değiştirilmişti. Android 12, çeşitli geliştirici önizlemeleri ve beta sürümleri altında yapılan testlerden aylar sonra, Google’ın en yeni işletim sistemi olarak Pazartesi günü piyasaya sürüldü. Google’ın Android Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dave Burke, Pazartesi günü Android 12’nin adı olarak duyurmak için tweet attı. Burke, tweetinde Android 12.1 işletim sisteminin Snow Cone olarak isimlendirildiğini açıkladı. Bu, en yeni Android işletim sistemini son birkaç yılda tatlı temalı bir ad alan ilk işletim sistemi yaptı. Mobil platformun dokuzuncu büyük sürümüne atanan Android Pastası. Android Central tarafından belirtildiği gibi, Snow Cone başlığı ilk olarak Şubat ayında ortaya çıktı, ancak Google 2019’da yeni Android sürümleri için tatlı adlarını kullanmayı bıraktığı için yeterince dikkate almamış. Taki bugüne dek…

Bu tweet kısa bir süre önce XDA Forum üzerinde Android 12 sürümünün Snow Cone sürüm ismi ile adlandırılacağı iddialarını doğrulamış oldu.

Android 12.1 katlanabilir ekranlı telefonlarla uyumlu olacak

Geçtiğimiz hafta gelen sızıntılara göre Google, kısa bir süre içinde katlanabilir telefon modeli ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şirketin bu yöndeki hazırlıklarının bir kısmı da işletim sisteminin katlanabilir telefonlara yönelik uyarlamasını içeriyor. Bu doğrultuda Android 12.1 sürümünün de direkt olarak katlanabilir telefon modellerine odaklanacağı iddia ediliyor.

Tabi ki de bu durum Android 12.1 sürümünün tamamen katlanabilir telefonlara yönelik bir arayüze geçeceği anlamına gelmiyor. Şirket bu sürümle işletim sistemini katlanabilir ekranlı modellere uyumlu hale getirecek. Yani bu işletim sisteminin katlanabilir telefonlar için tasarlanmış özel arayüzünden faydalanabileceğiniz anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir