Android 12 ile birlikte görüntü kaydetmek ve paylaşmak çok daha kolay hale geliyor.

Google tarafından geliştirilen Android 12 işletim sistemi, önceki işletim sistemindeki özelliklerin daha geliştirilmiş bir versiyonu. Tasarımda yapılan yenilikler ile birlikte yepyeni bir görünüme kavuşan Android 12’de Material You olarak adlandırılan yeni tasarım ile birlikte yeni bir tasarım dili kullanılmaya başlandı. Uygulama ikonlarından menülere, widget sistemlerinden bildirim simgelerine kadar her bir detayıyla özel olarak geliştirilen yeni Android 12, bu bakımdan kullanıcılar için Android işletim sistemlerinde yepyeni bir deneyim sunacak.

2 2

Android 12’de görüntü kaydetme ve paylaşma nasıl yapılacak?

Android 12 için paylaşılan son raporlarda, görüntülerin kaydedilmesi ve paylaşılmasında daha kolay bir yolun kullanılacağı görüldü. Android 12 ekran görüntüsü paylaşımı istendiğinde genel bakış ekranına ulaşılması yeterli. Ekran görüntüsü alındıktan sonra kullanıcılar için ekran görüntüsü ekranında kullanıcılara yeni menüler gösterilmeye başlanacak.  Ekranda yer alacak yeni seçenekleri kullanarak görseli Google arama motorunda araştırabilir, görseli panoya kopyalayabilir, birisiyle paylaşabilir ya da telefonuna kaydetmek için Lens’i kullanabilirsiniz. Üstelik ekranın üstünde yer alan menülerin yanı sıra ekranın altında da hızlı paylaşım hedefleri gösteriliyor. Paylaşım ve alınan görüntülerde sunulan bu kolaylıkları kullanmak için tek yapılması gereken işlem ekran görüntüsü almak.

1 2

Yeni genel bakış ile ekranın görüntüsüne ulaşılmasında tek bir dezavantaj var. Normal klasik yollar ile ekran görüntüsü alındığında görüntü otomatik olarak telefona kaydediliyor. Ancak yeni yöntemde kayıt seçeneği tercih edilmediği sürece ekran kaydı telefonda kaydedilmiyor, saklanmıyor. Bu nedenle Android 12 ile birlikte yeni ekran görüntüsü seçeneklerini kullanmak isteyenlerin özellikle bu küçük detaya dikkat etmesi gerekiyor.

3

Android 12 ekran görüntüsü alma sisteminde neler değişiyor?

Android 12 ile birlikte getirilen yeni sistemde doğrudan Instagram gönderi oluşturma ya da hikaye paylaşma gibi özel seçenekler kullanılabiliyor. Ancak Netflix gibi uygulamalarda koruma nedeniyle hala kısıtlama bulunduğundan dolayı korumalı uygulamalarda yeni özellik de kullanılamamakta. Hızlı bir seçenek olarak sunulan yeni ekran görüntüsü alma seçeneğinde, Android 12 ile birlikte çoğu kullanıcının işinin kolaylaşacağını söylemek mümkün.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir