Kısa bir süre önce Huawei ile yollarını ayıran Honor, Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırımları ile karşı karşıya kalabilir. 

Kısa bir süre önce Huawei ile yollarını tamamen ayıran Honor,  Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırımları ile karşı karşıya kalacak gibi gözüküyor. Marco Rubio önderliğindeki Cumhuriyetçiler tarafından Biden yönetimine gönderilen mektup ile şirketin kara listeye alınmasına dair bir mesaj yazıyordu. 

19 9

Cumhuriyetçilerden Honor’a yönelik yaptırım mesajı

Reuters tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre 14 Ekim tarihli olan bir mektuba göre Marco Rubio, kısa bir süre önce Huawei ile yollarını ayıran Honor’un bir tehdit olduğunu belirtti. Bu anlamda ise Honor için kara listeye alınması gerektiğini dile getiren Rubio, şirketin büyümek aşamasında olan bir tehdit olduğunu belirtti. Bilindiği üzere Honor, Kasım 2020 tarihinde Huawei ile olan ilişkilerini tamamen sonlandırmıştı. Senatör John Cornyn ve Senatör Rick Scott tarafından imzalanan mektupta bu hareketin, Honor’un yaptırımlardan kolay bir şekilde sıyrılması için atıldığını dile getiriyor. 

18 7

Amerika Birleşik Devletleri’nin gündeminde yer alan bir konu, temel olarak bakıldığında pek çok alanda yersiz gözüküyor. Ancak Honor zaten Huawei bünyesinde bulunmuyor ve şirketin şirketin Amerika’da herhangi bir önemli bir faaliyeti ya da 5G çalışması da yoktur. Yine yapılan taleplerin gerçeğe dönüşmesi halinde ve yaptırım yapılmasına karar verilirse, Honor bu anlamda bir kararın ardından ciddi zararlar ile karşılaşabilir. Elbette ki konu ile ilgili nasıl gelişmelerin yaşanacağını görmek için bir süre daha beklemek gerekecek. Mayıs 2019 tarihinde beklenmedik bir karar ile Varlık Liste’sine adını yazdıran Huawei, o günden bu yana Amerikan şirketi ile arasında bulunan ticarette ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalıyor. Öyle ki Google hizmetlerinin askıya sebebiyle Huawei ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir