Meta, bir süre önce başlayan Evenstar projesi sayesinde dünya çapında olabildiğince çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Şirket, bu projede onlara yardımcı olmak için AMD ile ortaklık kurdu.

AMD, Xilinx’i satın aldı

Facebook, Instagram ve WhatsApp sürekli olarak yeni özellikler getiriyor. Sosyal medya platformlarının ana şirketi Meta, daha fazla kullanıcıya ulaşmak için elinden geleni yapıyor.

Meta yeni bir ortaklık kurdu ve platforma getirmek için yeni özellikler üzerinde çalışmaya başladı. Bu ortaklık nedir ve Meta’nın bu ittifakı kurma amacı nedir? Gelin birlikte bir göz atalım.

AMD ve Meta ortak oldu

Meta ve ekran kartı pazarının büyüyen ismi AMD, ortak oldu. Meta ve AMD’den yapılan açıklama ile; Ortaklığın baz istasyonu maliyetlerini düşürmeyi ve mobil internet altyapı programlarını daha verimli hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Söz konusu program, Evenstar olarak adlandırılıyor ve Meta tarafından 2020’de başlatılıyor; Mobil şebeke operatörlerinin çalışma esaslarını kapsar. Program, şebeke operatörlerinden tek tek veri almak yerine baz istasyonları kurmayı hedefliyor. Bu Meta yazılımı, platformu dünyanın her yerinden erişilebilir kılmak için büyük bir adım olarak görülüyor. Şirket, bu planların uygulanmasında AMD’nin desteğine zaten sahip olacak.

AMD İletişim Grubu Yöneticisi Gilles Garcia açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Meta keşfedilmemiş bölgeleri ve az gelişmiş ülkeleri de kapsamaya çalışıyor. Bu nedenle, giderek daha fazla insanın birbiriyle bağlantıda olduğundan emin olmak istiyorlar” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir