Eylül 2023’te, oyunculara Radeon GPU’larını bir sonraki seviyeye taşıyabilecek heyecan verici yeni teknolojiye dair bir fikir vermek amacıyla AMD Akışkan Hareketli Çerçeveler için ilk önizleme sürücüsünü yayınlanmıştı. 

Firma topluluk geri bildirimlerini dinledikten, özellik desteğini geliştirip genişlettikten ve teknolojiyi daha da geliştirdikten sonra, AFMF’nin bugün resmi olarak AMD Yazılımının en son sürümünü yayınladığını duyurmaktan zevk aldığını açıkladı.

AFMF
AFMF

Tüm Oyunlar İçin Anında Performans

AMD Yazılımının yeni ve son güncellemesinde, AMD Akışkan Hareketli Çerçeveler ile oyunlarda daha önce mümkün olmayan daha yüksek kareleri deneyimlemenin mümkün olacağını, VALORANT gibi rekabetçi maçlarda C uzunlamasına baktığınız zaman rakiplere karşı üstünlük sağlayacağı belirtildi.

AMD Fluid Motion Frames ve AMD HYPR-RX’e sahip en yeni Radeon RX 7600XT’de kullanıcılar FPS’lerinde ortalama 1080p de %97’ye kadar performans artışı göreceği iddia ediliyor. AFMF artık AMD FSR gibi ek özelliklerle tek tıklamayla etkinleştirilebilen HYPR-RX profilinin bir parçası olduğunu, Marvel’s Spider Man  Miles Morales Very High, Call oF Duty Modern Warfare 3 gibi oyunlarda AFMF’nin FPS’de önemli artışlar sağladığını ve HYPR-RX ile birleştirildiğinde bu sonuçların Baldur’s Gate 3 ve Starfield gibi en iyi oyunlarda daha da genişlediğini görüyoruz.

AFMF’yi global olarak uygulamak için, AMD Yazılımı açıldığında direkt Ana Sayfa Sekmesinde HYPR-RX’i etkinleştirerek tek tıklamayla çözüm deneyimi yaşayabilimek mümkün. Kullanıcı, deneyimini oyun başına daha da özelleştirmek isterse bu özelliği Oyun Sekmesinde bulabilir ve AFMF’yi ayrı ayrı uygulamak ve çeşitli oyunlarda daha akıcı bir oyun deneyimi ile artırılmış karelerin keyfini çıkarmak için Oyunlar bölümüne giderek uygulayabilir.

AFMF desteği yalnızca masaüstü desteğiyle bitmiyor, aslında AMD Radeon Grafikli AMD Ryzen İşlemciler için de mevcut olduğu görülüyor. En yeni AMD Ryzen’de Radeon 780M grafik kartına sahip M.7 8700G işlemciyle oyun deneyiminizi %130’un üzerinde ortalama performans artışıyla yükseltebilmek mümkün. AFMF, AMD FSR 2 ve ek özellikleri içeren HYPR-RX’i açtığınızda, Alan Wake 2 ve Lies of P gibi bazı üst düzey oyunlarda inanılmaz bir yığın performansa yol açabilir.

FSR 3
FSR 3

Video Geliştirmeleri ve Optimizasyonları

AMD Yazılımının en son 24.1.1 sürümünde bazı yeni ve geliştirilmiş video geliştirme özellikleri de bulunuyor. AMD Yazılımında kullanıcılar artık videolarında gelişmiş keskinlik ve netliğin keyfini Grafik sekmesinden bir geçişi etkinleştirerek  çıkarabilir. Bu destek, Google Chrome, Microsoft Edge, Media Player ve daha fazlası gibi uygulamaları kapsar. 4K çözünürlüğe kadar uzanan destekle kullanıcılara özellikle düşük kaliteli videolarda aslına uygunluk ve netlik sağlıyor.  Bu özelliğin şu anda yalnızca tek ekran yapılandırmalarında çalıştığının altı çiziliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir