Amazon, yapay zeka alanında Microsoft, Meta, Google gibi rakipleri ile rekabet etmek için Anthropic adlı bir yapay zeka girişimi ile stratejik bir iş birliğini duyurdu. Amazon, Anthropic’in azınlık hissesi için başlangıçta 1,25 milyar dolar kadar yatırım yapacak ve bu yatırımı toplam 4 milyar dolara kadar artırma opsiyonuna sahip olmuş olacak. Anthropic, üretken yapay zeka temelli bir sohbet platformu olan Claude’u geliştirmiş olan bir yapay zeka güvenliği ve araştırma şirketi olarak biliniyor.

Amazon
Amazon

Claude nedir ve neden önemli?

Claude, kullanıcıların sorularını anlayabilen ve bu sorulara oldukça etkili cevaplar verebilen bir yapay zeka asistanı. Claude, yazılımcılara kodlama konusunda yardımcı olabiliyor ya da kullanıcıların yerine belirli konularda içerikler veya yazıları kolay bir şekilde hazırlayabiliyor. Claude’un cevapları veya cevap tonu isteğe göre özelleştirilebiliyor. Claude, herhangi bir internet erişimine sahip olmadığından dolayı daha güvenli ve doğru veriler ile besleniyor.

Claude, yapay zeka alanında önemli bir yenilik olarak görülmekte. Çünkü Claude, zararlı çıktılar veya sonuçlar üretme olasılığı daha düşük olan ve sohbet etmesi daha kolay olan bir yapay zeka sistemi. Claude, bunlara ek olarak yardımcı, zararsız ve dürüst olmaya odaklanan ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı görevleri yerine getirebilen esnek, çok yönlü bir yapay zeka asistanı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir