Yaptığı yatırımlarla sık sık gündeme gelen Amazon’un yeni yatırımı sağlık alanında oldu. Şirket, 3.9 milyar dolara One Medical’ı satın aldı.

Sağlık alanındaki gücünü arttırmaya devam eden Amazon’dan yeni bir yatırım daha geldi. Temel sağlık hizmetleri sunan One Medical, Amazon tarafından satın alındı. Uzaktan sağlık hizmetlerinde gelişmiş bir hizmet sunmak isteyen Amazon için satın alma önemli bir destek sağlayacak. Zira Covid-19 ile birlikte uzaktan hizmet taleplerinin artması üzerine Amazon hizmet ve yatırımlarını bu alana kaydırmıştı. Satın alma sonrasında şirket CEO’sunun görevine devam edeceği ve One Medical çatısı altında çalışacağı da belirtildi.

One Medical 2007 yılında kuruldu

2007 yılında kurulan ve kısa süre içerisinde abonelik hizmeti ile benimsenen One Medical, haftanın 7 günü kesintisiz bir desteğe sahip. Kurucusu Tom Lee olan One Medical, üstelik 2020 yılının Ocak ayında halka arz gerçekleştirmiş ve böylece daha fazla kişiye, daha iyi bir sistem ile hizmet verme imkanı elde etmişti.

Amazon sağlık sektöründe büyümesini sürdürüyor

Amazon’un 753 milyon dolara Pillback’i satın alması, uzaktan sağlık hizmeti veren Amazon Care’i kurması ve Crossover Health ile ortaklık kurması sağlık alanında iddialı olduğunu gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir