Amazon kendi yapay zeka oluşturucusunu piyasaya sürerek piyasaya hızlı bir giriş yapmış bulunmakta. AWS müşterileri artık Bedrock konsolunda Titan Image Generator’ın ön izlemesini inceleyebilirler. Yapay zeka sayesinde metin girerek sıfırdan bir görüntü oluşturabilir veya görüntü yükleyip düzenleyebilirsiniz. 

Amazon’un Yapay Zekası Zararlı İçerik Üretimini Azaltıyor!
Amazon’un Yapay Zekası Zararlı İçerik Üretimini Azaltıyor!

Amazon’un Yapay Zekası Zararlı İçerik Üretimini Azaltıyor!

Amazon, yapay zeka aracının minimum maliyetle büyük hacimlerde stüdyo kalitesinde, gerçekçi görüntüler oluşturabileceğini aktardı. Bunun yanı sıra Amazon, piyasaya sürmüş olduğu yapay zekanın karmaşık metin istemlerine bağlı olarak görüntüler oluşturabileceğini belirtti. Buna bağlı olarak nesne kompozisyonun doğru olmasını ve bozulmalarının sınırlı sağlayabileceğini iddia ediyor. Amazon’a göre bu, ”zararlı içerik üretimini azaltmaya ve yanlış bilginin yayılmasını hafifletmeye” olanak sağlıyor. 

Tercih ettiğiniz görüntüye ayrıntılar ilave ederek veya kaldırmak istediğiniz kısımları seçerek görüntüyü soyutlaştırabilirsiniz. Örneğin, arka planı dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün. Aynı zamanda Photoshop’taki Üretken Genişletme özelliğine muadil olarak görüntüye yapay ayrıntılar ekleyerek görüntünün boyutunu arttırabilirsiniz. 

Amazon, Titan’ın oluşturduğu görüntülere görünmez bir arka plan eklediğini dile getirdi. Amazon bunun “yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri tanımlamak ve yapay zeka teknolojisinin güvenli, emniyetli ve şeffaf gelişimini teşvik etmek için gizli bir mekanizma sağlayarak yanlış bilginin yayılmasını azaltmaya yardımcı olacağını” söylüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir