Amazon’un bulut bilişim departmanı Salı günü elektrik kesintisi yaşadı ve bazı web siteleri ve hizmetler kapatıldı.

Amazon Web Hizmetleri durum sayfasındaki bildirim, belirli API’ler ve AWS Yönetim Konsolu ile ilgili sorunlar olduğunu belirtti. Sorun, Kuzey Virginia’da AWS tarafından barındırılan ana ABD-Doğu-1 bölgesini etkilediğinden tüm kullanıcılar kapalı kalma süresi yaşamayabilir. Elektrik kesintisi 11:00 EST civarında başladı. Salı gecesi itibarıyla AWS, güncellenmiş bir açıklamada, kesintiye neden olan olası sorunların çoğunun hafifletildiğini söyledi. 18:30 itibariyle, popüler EC2 bulut bilişim hizmetini etkileyen tüm sorunlar çözüldü. AWS’nin durum sayfasına göre EST, diğer hizmetlerde hala sorun var. Açıklamada, “Çoğu AWS hizmetinin kullanılabilirliğinde iyileştirmeler gördük. Etkilenen tüm AWS Hizmetleri ve API işlemleri için tam kurtarma için çalışmaya devam ediyoruz.” Denildi.

Kesintiler nedeniyle sorun bildiren hizmetler arasında Disney’in akış abonelik hizmeti, Disney+, Netflix, Slack, Ticketmaster, hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto para borsası olan Coinbase yer alıyor. Kesintiler ayrıca dahili olarak kullanılan temel araçları da devre dışı bırakır. Amazon. Depo ve teslimat çalışanları ve Amazon Flex hizmet sürücüleri, Reddit’e Flex uygulamasına veya AtoZ uygulamasına erişemediklerini, bu nedenle paketleri tarayamadıklarını veya teslimat yollarına erişemediklerini bildirdi. Amazon sözcüsü Richard Rocha yaptığı açıklamada, AWS kesintisi nedeniyle Amazon’un depo ve teslimat operasyonlarında sorunlar olduğunu doğruladı. Rocha, şirketin “bu sorunu olabildiğince çabuk çözmek için çalıştığını” da sözlerine ekledi.

Amazon, elektrik kesintileri nedeniyle kaç tane depo ve dağıtım istasyonunda sorun yaşandığına ilişkin soruları yanıtlamadı. Amazon satıcıları ayrıca, müşteri siparişlerini yönetmek için kullanılan Seller Central dahili web sitesine erişemediklerini bildiriyor. Amazon Chime dahili sohbet uygulaması aracılığıyla teslimat sürücülerine gönderilen ve CNBC tarafından görüntülenen bir bildirimde şirket, “şu anda teslimat işini etkileyen tüm ağ teknolojisi kesintisini izlediğini” belirtti. “Sürücü elektrik kesintisi nedeniyle teslimata devam edemezse lütfen yakındaki güvenli bir yerde bekleyin” mesajı devam etti. Washington Eyaletinde bir Amazon sürücüsü olan Samuel Cáceres, CNBC’ye teslimat tesisinin Pasifik Standart Saati ile sabah 8’den beri “durağan” olduğunu söyledi.

O zamandan beri sürücü ve depo çalışanlarının beklemede olduğunu da sözlerine ekledi. Birçok depo ve teslimat işçisi iş günlerine devam edemez ve sorun çözülene kadar salonda beklemeleri talimatı verildi. Kendi araçlarından teslimat yapan bazı Flex sürücüleri, vardiyalarını kaydetmeden bir günlüğüne evlerine gönderildi. Elektrik kesintisi, özellikle zamansız bir durumda Amazon’un perakende işini vurdu.

Şirket, “yoğun sezon”un ortasında, tatil müşterileri sipariş vermek için acele ediyor ve e-ticaret devleri, bagajlarının zamanında ulaşmasını sağlamak için büyük baskı altında. Anlaşmalı nakliye şirketleri ve bağımsız Flex sürücülerinden oluşan Amazon’un dahili nakliye departmanı, bu yapbozun parçalarını giderek daha fazla kontrol ediyor. ShipMatrix verilerine göre şirket, paketlerinin yaklaşık üçte ikisini Amerika Birleşik Devletleri’nde teslim ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir