Dünyanın en popüler ve büyük alışveriş sitelerinden biri olan Amazon üretken yapay zekayı satıcıların kullanımına sunmaya karar verdi.

Amazon, satıcıların ürünlerini daha iyi pazarlayabilmeleri için üretken yapay zeka merkezli yeni sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Bu sisteme göre satıcılar sisteme koyduğu ve arka plana sahip olmayan bir elbiseyi istediği herhangi bir arka plana kolaylıkla yerleştirebiliyor. Bu sistemde süreç hepimizin bildiği Midjourney veya DALL-E’deki gibi işliyor. Elbisenin oturtulmak istenildiği arka plan sadece yazılarak oluşturulabiliyor.Amazon bu sistemin daha iyi işleyebilmesi için bu sistemin altyapısına birçok düzeltme ve özelleştirme seçeneği ekleyerek hedefinin arka planda görülen siyah/gri/beyaz zemin üzeri renklerinden uzaklaşmak olduğunu satıcılarına göstermiş oldu.

box market electronic ordering shop basket 1600x900 1

Şirket bu sistemin satışta olumlu etki yarattığını çünkü müşterilerin önce ürün görsellerini incelediğini belirtiyor. Bununla beraber sadece geliştirilen tek şirket Amazon değil. Dünyanın en popüler dijital asistanlarından biri olan Amazon Alexa da üretken yapay zeka ile geliştirilmeye başlanıyor. Alexa şu anda geniş yeteneklere sahip olan bir dijital asistan olsa bile daha da geliştirilerek insanların kullanımına sunulması hedefleniyor. Alexa ‘ya büyük dil modelini merkeze alan yeni bir sürüm gelmesi bekleniyor.

Amazon’da yapay zeka satıcıların kullanımına sunuluyor

Geliştirilmiş yeni Alexa birçok yeni özellikle beraber insanların hayatlarını kolaylaştırıyor. Amazon’un cihazlar ve hizmetlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp’e göre Alexa normal konuşma cümlelerini rahatlıkla anlayabiliyor ve bunlara doğal şekilde yanıtlar verebiliyor ayrıca anlatılmak istenilen bağlamı rahat bir biçimde yorumlayarak tek bir komut ile birden fazla isteği hızlı bir şekilde yerine getirebiliyor.

Önümüzdeki aylarda kademeli bir şekilde kullanıma sunulması beklenen yeni Alexa geliştirilmiş altyapısı sayesinde daha insancıl hale gelecek ve eski haline kıyasla insanlar ile karşılıklı sohbet ederek dijital asistanlık görevini yapacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir