Amazon Prime’ın dünya çapında 200 milyondan fazla abonesi bulunmaktadır. Amazon Prime kullanıcılarının, küçük işletme ürünlerine 1,9 milyar dolar harcandığı belirlenmiştir. Amazon Prime üyeleri, abone olarak yaklaşık 1000 ABD doları değer elde ettiği görülmektedir. Ayrıca 20-29 yaş grubundaki kişilerin %82’sinin Amazon Prime kullanıcısı olduğu tespit edilmiştir. 

amazon prime videoda en cok izlenen yapim belli oldu 1

Amazon Prime Video’nun en çok tercih edilen içeriği belli oldu

Kurulduğu günden beri büyük ve kapsamlı projelere imza atan, Disney, Netflix gibi çok büyük bir platform olan Amazon Prime’da en çok izlenen yapımlar belli oldu.

Birkaç senedir uzun çalışmalar üzerinde duran Amazon Prime ve 1 milyar dolardan daha fazla maliyete sahip olan The Boys ve Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri öne çıkanlar arasında. Buna rağmen Amazon Prime için 2022 yılı istediği gibi geçmedi.

Prime videoda en çok izlenen yapım The Boys oldu. Aslında Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin daha çok beklentiye daha çok başarıya sahip olması beklenirken geride kaldı. The Boys birinci sırayı kaparak zirveye oturdu.

The Boys aksiyon ve fantastik türde bir anti-süper kahraman dizisidir. Süper kahramanların güçlerini iyiye değil kötüye kullandıkları bir evrende olaylar gerçekleşiyor. Dizi süper güçlerini suistimal eden anti süper kahramanlarla mücadele eden ekip The Boys’un maceralarını konu alıyor. Amazon orijinal içeriğinde toplam iki sezonu var ama hala devam eden yapımlar arasında yer alıyor. Bölümler toplam 60 dakikadan oluşuyor. Ayrıca dizinin IMDB puanı 8.7. Bir hayli yüksek rakam olarak göze çarpıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir