Amazon, yurt dışındaki Prime Video abonelerinin artık Dolby Vision HDR veya Dolby Atmos surround ses içermediğini doğrulamış oldu. Bu değişiklik ile Amazon’un yurt dışında, 29 Ocak’ta hizmete reklamlar eklemesinin ardından geldiğini görüyoruz. Şimdi, kullanıcılar bu reklamları kaldırmak isterlerse aylık 2.99 dolar ödemesi gerekiyor. Gereken ücret ödendiğinde Dolby Vision ve Dolby Atmos’u reklamsız geri alabilmek mümkün olacak. Türkiye bu kapsama dahil olmadığını belirtelim.

4KFilme tarafından yapılnmış bir keşfe göre, Sony, LG ve Samsung teknoloji devlerinden akıllı televizyonlar artık daha yüksek kalite seçeneklerinin keyfini çıkardıkları yerine HDR10 ile Dolby Digital 5.1 içeriklerini gösteriyor duruma geldi.

Amazon sözcüsü Katie Barker, The Verge‘e yaptığı bir bildiride bunun bilinçli bir hareket olduğunu doğrulayarak ekledi: “Dolby Vision ve Dolby Atmos yetenekleri yalnızca reklamsız özellikte, ilgili başlıklarda mevcuttur.” dedi.

Gereken ücret ödendiğinde Dolby Vision ve Dolby Atmos’u reklamsız geri alabilmek mümkün olacak.

Amazon Prime Video’da Yurt Dışında Değişen Fiyat Politikaları

Streaming video alanında fiyat artışları artık sıra dışı bir durum halinde değil. Örneğin, Netflix (video platformu) şu anda 4K katmanı için aylık 22.99 dolar gibi bir ücret talep ediyor. Ancak, Amazon ve Netflix fiyatlarını karşılaştırmak biraz daha zor geliyor.

Prime Video, ayrıca aylık 8.99 dolarlık bağımsız bir abonelik olarak kullanım sunması da mevcut. Bu şekilde abone olup kullanım sağlayan kullanıcıları aylık 2.99 dolar eklerseniz, bu yaklaşık olarak yüzde 28’lik bir fiyat artışı gibi sunuluyor.

Reklamlı kullanmayı tercih edenler için, Prime Video’nun aylık sadece 8.99 dolarlık fiyatı, reklamlı Disney Plus’ın aylık 9.99 dolarlık fiyatından bir dolar daha az olduğunu görmekteyiz. Netflix ise şu anda reklamlı 1080p hizmetini aylık 6.99 dolara sunarak rekabette bir tık önde diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir