Amazon Prime’a gelen yeni özellik ile kullanıcıların içerikleri paylaşabilmesi adına yeni seçenekler sunulmaya başlandı.

Amazon, Prime servisinin daha kullanışlı hale gelebilmesi adına yeni özellikler ile desteklemeye devam ediyor. Bugüne kadar bir dizi yeniliğin eklendiği uygulama, daha fazla kullanıcıya ulaşılmasını sağlamıştı. Şimdi ise paylaşılabilirliği arttırmak isteyen şirket, uygulamaya yeni paylaşım araçlarını ekledi. Yeni paylaşım seçenekleri sayesinde kullanıcılar sosyal medya ya da doğrudan mesaj yoluyla olmak üzere içerikleri kolay bir şekilde paylaşabilecek.

Amerika Birleşik Devletleri’nde başlatılan yeni özellik içeriklerden 30 saniyelik klipler oluşturulmasını ve böylece özel anların diğer kişiler ile paylaşılmasını sağlıyor.

Amazon Prime klip paylaşma özelliği neler sunuyor?

Amazon Prime’da yer alan yeni paylaşma özelliğinde 30 saniye uzunluğuna kadar kısa klipler destekleniyor. İçerikleri izleyenler, içeriklerde sevdiği anları sosyal medya üzerinden paylaşabilecek. Özelliğin kullanılabilmesi adını ise uygulamada yer alan klip paylaş düğmesine tıklanması yeterli. Düğmeye basılması ile birlikte video üzerinden 30 saniyelik kısımların seçebileceği özel ekran açılıyor. Böylece başlangıç ve bitiş zamanlarını ayarlayarak 30 saniyelik Amazon Prime klibi hazırlanabiliyor.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra ise paylaş simgesi ile birlikte hazırlanan klip, kolay bir şekilde paylaşılabilir. Instagram, Facebook, Twitter, iMessage, Messenger ve WhatsApp üzerinden paylaşmayı destekleyen yeni özellik, böylece Amazon Prime içeriklerinin daha fazla gündemde yer almasını sağlayacak. Bununla birlikte uygulama ücretli aboneliklerin artışı da yükseltilebilir.

amazon prime video share clip 2.webp 1320×743 49
Yeni özellik için paylaşılan ekran görüntüsü.

Amazon Prime’a gelen paylaş özelliği geliştirilecek

Yeni özellik başlangıçta sadece belirli içerikler ile sınırlı kalacak. Ancak Amazon, kullanıcıların gelecekte daha fazla orijinal film ve dizisinden klip paylaşmasına izin vermeyi planladığını söyledi. Amazon tarafından yapılan bu hamle, Amazon’un piyasadaki tüm rakiplerinden tamamen ayrılmasını sağlıyor. Zira Netflix, Disney+ ve Hulu gibi pek çok farklı alternatifte ekran görüntüsü alınması dahi mümkün olmazken Amazon bu konuda cömert davranarak 30 saniyeye kadar videoların oluşturulmasını destekliyor.  Kuşkusuz burada farklı bir pazarlama stratejisi olsa da daha iyi bir kullanıcı deneyimi için paylaşım özelliğinin getirilmesi, Amazon için artı 1 puan kazandırabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir