Amazon’ şirket genelinde sürmeye devam eden işten çıkarmalar, oyun yapım birimlerinde çalışanlarını da etkiledi. Şirketin diğer bölümlerinde gerçekleşen işten çıkarmalarda bu sefer de oyun biriminde gerçekleşiyor. Şirketin oyun bölümünden sorumlu başkanı Christoph Hartmann’ın imzası ile yapılan açıklamalar ışığında Prime Gaming, Oyun Büyümesi, ve Amazon Games San Diego stüdyosunda görev alan 100 den fazla çalışanın işten çıkarılacağını belirtti. Amazon oyun birimleri ihtiyaç duyulmayan çalışanların bir bölümünü “stratejik odağı” çerçevesinde başka birimlere aktarmayı planlıyor.

Oyun Bölümü sorumlusu başkanı Hartmann, ABD’nin Irvine ve Kanada’nın ise Montreal şehirlerindeki ekipleri konusunda ise büyümelerin devam edeceğini belirtti. Hartmann, oyun yayıncılığı açısından çalışmaların daha fazla artacağını dile getirdi.İşten çıkarılacak olan kişilerin ihbarlarının yapıldığını, bu çalışanlarının hepsinin tazminatlarının ödeneceğini ve belli bir zaman boyunca sağlık sigortalarının da devam edeceğini Amazonun yaptığı açıklamasındaki bilgiler arasında yer almaktadır.

Şirket, işten çıkarma kararının nedeni ile bir açıklamada bulunmadı. Hartmann sadece Amazon’un mevcutta olan projeleri ve uzun vadeli hedefleri açısından değerlendirmelerini yapılmasından sonra bu kararın alındığını belirtti.

amazon işten çıkarma

Amazon tarafında oyun çalışmaları iyi gitmiyor

Amazon yaptığı oyun geliştirme çalışmaları şimdiye kadar beklenilen seviyeleri görmüş değil.

Şirketinde portföyüne bakacak olursa oyun alanında sadece New World yer alıyor. Bir diğer projesi ise Crucible’ın ömrü de çok kısa bir zaman sürmüştü. Amazon Games’in San Diego da bulunan stüdyosunda yöneten John Smedley altı yılın ardından görevi artık bırakacağının açıklamasını Ocak ayında yapmıştı.

Amazon kısa bir süre öncesinde de 9 bin çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurmuştu. Bu karra ile birlikte Twitch bölümünde bulunan personellerinden bir kısmı ile vedalaşacağı belirtilmişti. Amazonun oyun birimleri bölümünde yapılacak olan işten çıkarmaların geniş kapsamlı planın ufak çaptaki kısmını temsil ettiğini belirtebiliriz. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir