Spotify uygulamasına geçtiğimiz günlerde getirilen çalma listesi oluşturma özelliği Amazon Music’e geliyor. İşte detaylar.

Türkiye’de henüz kullanıma sunulmamış olsa da Amazon Music için yeni bir özellik duyurusu yapıldı. Spotify için yapılan açıklamalarda yapay zekayla çalma listesi oluşturma noktasında kullanıcılara yenilik sunulacağı belirtilmişti. Rakibinin hamlesi sonrasında harekete geçen Amazon Music benzer özelliği Maestro olarak adlandırdı. Tüm kullanıcılara sunulacak Amazon Music, Türkiye’de olmadığı için Türkiye’deki kullanıcılar tarafından kullanılamayacak.

Amazon Music’e Spotify Özelliği Geliyor

Amazon Music Maestro Neler Sunacak?

Amazon Music’e getirilen Maestro özelliği, yapay zeka desteği ile çalma listelerinin oluşturulmasını sağlayacak. Özelliği kullanmak isteyenlerin ilk olarak nasıl bir çalma listesi istediğini metinler ile belirtmesi gerekecek. Ardından Amazon Music özelliği tarafından komutlara göre şarkılar belirlenecek ve şarkı listesi oluşturulacak. Oluşturulan listelerin kaydedilmesi, paylaşılması ve kütüphaneye eklenmesi de mümkün olacak.

Amazon Music'e Spotify Özelliği Geliyor
Amazon Music’e Spotify Özelliği Geliyor

Amazon’un Amazon Music yeni özelliği ile rakiplerinden geride kalmak istemediği net bir şekilde görülüyor. Şu anda tüm kullanıcılara sunulmayan ve Beta testleriyle denenen özellik, sadece ABD’deki Beta kullanıcılarına açıldı. Önümüzdeki günlerde daha fazla katılımcı ile son testleri yapılacak özellik ardından tüm Amazon Music kullanıcılarına sunulacak.

Amazon Music dünyanın en ilgi çeken müzik uygulamalarından birisi olsa da yaygın bir kullanımı bulunmuyor. Zira Türkiye gibi pek çok ülkede Amazon Music desteklenmiyor. Bu nedenle Amazon Music her ne kadar uygulamayı geliştirmek için hamle yapmış olsa da Spotify gibi yaygın kullanılmadığından dolayı sınırlı bir kullanıma sahip durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir