Dünyanın en büyük dijital alışveriş platformu olarak sık sık adından söz ettiren Amazon, inceleme dolandırıcılarına karşı yeni bir savaş açtı. 

Günümüzde dijital alışveriş platformları adeta hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak anılıyor. Genellikle açık pazar mantığında oluşturulan bu platformlar, elektronik ürünlerden tekstile kadar daha pek çok farklı seçenek sunduğu için tercih edilenler arasında yer alıyor. Bu kadar fazla satıcı arasında kaybolmamak adına yapılması gereken ilk şey ise incelemeleri değerlendirmektir. Fakat zaman zaman bu incelemeler de yeteri miktarda güven vermiyor. Dünyanın en büyük dijital alışveriş platformu olarak sunulan Amazon, inceleme dolandırıcıları için adeta bir savaş başlattı. Tüketicilerini ve markanın güvenirliliğini korumak adına harekete geçen şirket, konuyla ilgili olarak oldukça iddialı bir adım attı. South China Morning Post tarafından hazırlanan rapora göre, alışveriş platformu yüzlerce Çinli markanın yasaklanmasına karar verdi.

Amazon, pek çok inceleme dolandırıcısının cezasını kesti

Kullanıcılar için oldukça fazla olan ürün incelemeleri, potansiyel alıcılar için karar verme noktasında önemli bir rol oynar. Bu sebeple de pek çok satıcı, kullanıcı memnuniyetini artırmak adına çeşitli çabalar içerisine girdi. Yine de tek yöntem bu değildir. Bazı satıcılar, daha fazla müşteri ekmek adına ve insanları dolandırmak için çeşitli incelemelerde bulunuyor. Bu incelemeler sayesinde alacağınız ürün kaliteli olsa bile yorumlara aldanıp satın almanız sağlanıyor.  Fakat bu durumun farkına varan Amazon tespit etmiş olduğu dolandırıcıları cezalandıran yeni yöntemlerini devreye soktu. Haftanın ilk günlerinden bu yana oldukça büyük satıcıların bulunduğu 600’den fazla şirkete ceza kesildi.

Platform üzerinden iş yapması engellenen bu dolandırıcıların sayısının artması ve birkaç gün içerisinde 3.000’i geçmesi bekleniyor. Esasında bu hamle pek de sürpriz olan bir durum değildir. Öyle ki perakende devi, geçtiğimiz günler içerisinde bir televizyon kanalının Amazon’un Çin‘deki Başkan Yardımcısı Cindy Tai ile yapmış olduğu röportajda bazı ipuçları paylaştı. Dolandırıcılara karşı olan başlatılan bu mücadelenin kısa süre içerisinde diğer ülkelerde de aktif olması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Bu şekilde inceleme dolandırıcılarının önüne geçilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir